avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Relatii de subordonare oficiu juridic companie - firma ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Relatii de subordonare oficiu juridic companie - firma de avocatura

O companie multinationala, in care functioneaza un oficiu juridic, a incheiat, in mare secret, un contract de asistenta juridica cu un cabinet de avocatura, pt prestarea unor servicii juridice pt societate. Pe langa aceasta, la obiect, se stipula ca acest cabinet de avocatura sa coordoneze oficiul juridic, iar consilierii juridic angajati ai societatii, sa i se subordoneze. Intre consilierii juridici si avocatul intern nu exista niciun fel de document care sa reglementeze relatiile de munca, mai ales cele de subordonare. Conducerea companiei considera aceasta relatie de subordonare normala sau o tolereaza tacut. Intrebarile mele sunt:
1. Conform codului deontologic/ statului avocatului, acesta este competent, in baza unui contract de asistenta sa conduca un dep. juridic din cadrul companiei unde ar trebui sa presteze servicii juridice?
2. In speta descrisa mai sus, avocatul intern este intr-o situatie de incompatibilitate cu functia de legal manager al unei companii, avand subordonati care nu-i sunt asociati/ angajati?
3. Acest contract de asistenta juridica poate fi considera/ asimilat unui contract de mandat? astfel incat avocatul intern sa actioneze ca un mandatar al conducerii societatii in relatia cu angajatii societatii?

Alte discuții în legătură

Doresc consilier juridic ContSters153772 ContSters153772 in Europa sunt firme juridice la care platesti o taxa anuala si ai serviciile firmei la dispozitie in multe domenii,poti suna oricand pentru consiliere si te ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborare cu o firma de avocatura catalinutzza catalinutzza Buna ziua Am si eu o intrebare.Lucrez la o societate comerciala in functia de consilier juridic cu CIM.Exista vreun mod prin care pot sa inchei si un ... (vezi toată discuția)
Consilierul juridic in cadrul unui cabinet de avocat ContSters40598 ContSters40598 Concret, cum poate colabora consilierul juridic cu un avocat? Ce poate el face in cadrul cabinetului de avocat? Cum va colabora cu avocatul? Cum va fi ... (vezi toată discuția)