avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... contract de colaborare cu o firma de avocatura
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

contract de colaborare cu o firma de avocatura

Buna ziua

Am si eu o intrebare.Lucrez la o societate comerciala in functia de consilier juridic cu CIM.Exista vreun mod prin care pot sa inchei si un contract de colaborare cu o societate de avocatura?

Of, of...Codul muncii este legea generala, insa atat profesia de consilier juridic cat si cea de avocat sunt reglementate de legi speciale.
CJ este incompatibil cu exercitarea oricarei alte functii salarizate sau nesalarizate, si in mod expres incompatibil cu profesia de avocat.
Statutul avocatilor le interzice sa angajeze personal de specialitate juridica altfel decat ca si avocati.
Ati putea in schimb sa incheiati CIM partial direct cu clientii PJ ai societatii de avocatura.
Depinde ce fel de munca va presta, sau mai bine zis pe ce functie, post, ar fi contractul, dat fiind ca una este sa fii pe post de asistent ........, dactilografa si ulte alte inventii posibile din punct de vedere aparent .
Succes si daca poti sa te specializezi cat mai mult OK

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 intrebari pentru cunoscatori: ContSters6798 ContSters6798 Lucrez ca secretara intr-un Cabinet individual de avocat. De curand (o saptamana) am absolvit dreptul. Aud tot felul de zvonuri, cum ca absolventii de drept nu ... (vezi toată discuția)
Cumul functie consilier juridic- administrator igna_florin igna_florin Stie cineva daca ca consilier juridic poti deveni siu administrator in cadrul aceleasi firme? va rog sa ma ajutati! mi-au propus finctia de administrator la ... (vezi toată discuția)
Doua contracte de munca Grigore Carmen Grigore Carmen Intrebarea mea pentru dumneavoastra este daca pot avea doua locuri de munca in acelasi timp, respectiv invatatoare si consilier juridic cu statut de personal ... (vezi toată discuția)