avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare la mostenire

Bunica din partea mamei are 2 fete ( mama si matusa mea) si doreste sa faca un testament in care sa lase apartamentul ei catre matusa mea si catre mine. Mama mea intentioneaza sa renunte la partea ei de mostenire in favoarea mea in schimbul unei sume de bani. Imi puteti spune va rog care sunt pasii care trebuiesc urmati? Ce acte trebuie sa fac eu cu mama mea ca ulterior sa nu ma poata ataca in instanta?
Cel mai recent răspuns: deea81 , utilizator 20:55, 27 Septembrie 2015
Daca bunica traieste, mama dvs. nu poate renunta la acest moment la mostenire, deoarece ea inca nu exista.

Mostenirea se deschide prin moarte.
Multumesc mult pentru raspuns!
Inteleg ca atunci singura varianta pe care o am, e sa fac contract de vanzare-cumparare cu bunica si ea sa le dea celor 2 fete bani?! Daca ea imi vinde apartamentul, cele 2 fiice (mama mea si matusa) ma vor putea ataca ulterior?
Da, vor putea.
Ramane de vazut daca vor reusi!

Daca actul de vanzare-cumparare este incheiat legal si este perfect real; pretul trecut este real si este platit, atunci nu vor reusi, chiar daca il vor ataca.
Multumesc mult pentru raspuns! O seara frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune raluca77 raluca77 Bunica ii poate face testament mamei pe toata casa?Acesta poate fi atacat in justitie de sora vitrega? (vezi toată discuția)
Ce varianta exista pentru a primi in proprietate un imobil? Alexandru_Adam Alexandru_Adam Buna ziua. Avem o problema si nu reusim sa gasim o rezolvare. Este vorba despre casa bunicilor mei. Bunicul meu traieste iar bunica mea nu mai ... (vezi toată discuția)
Renuntare la drepturile de mostenitor anonim89 anonim89 buna ziua, bunica mea are 2 fete, acestea sunt mostenitoarele casei in care locuim. matusa mea a primit acum cativa ani un apartament cu 3 camere de la ... (vezi toată discuția)