avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare PV amenda dupa un accident culpa comuna
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare PV amenda dupa un accident culpa comuna

Buna ziua,
In data de 15.09.2015 am patit un accident cu victima. Concret eu am dat cu masina in spate si un batran a traversat strada fara sa se asigure si l-am atins cu masina. L-am ajutat sa se ridice, in momentul acela a refuzat sa plece la urgente zicand ca nu are nimica, l-am dus acasa iar dupa 10-15 min ma suna ca sa-l duc la urgente. La urgente s-a descoperit ca are o mica fractura la un os al maini stangi si fractura metatarsian 5 la piciorul stang. S-a chemat politia si au inceput urmarirea penala pt accident (politistul acordandu-mi 3 zile pt a cadea la un acord cu batranul). In 18.09. am fost la politie impreuna cu batranul pentru a declara ca nu mai are nici o pretentie financiara sau de alt tip (eu oferindu-i suma de 1200 lei -pretentia ceruta de dansul). La politie primim amandoi amenda (amenzile au fost platite in aceeasi zi), iar pe procesul verbal scrie culpa comuna si ca batranul refuza deplasarea la IML.
In data de 26.09. batranul m-a sunat sa-mi zica ca el trebuie "cica" sa se interneze ca il doare capul si ca are de facut un RMN si sa-i mai dau macar 200 lei ca daca nu contesta procesul verbal, fiindca are 30 zile pentru contestare. Precizez ca atunci cand s-a intamplat accidentul el nu s-a plans ca il doare capul.
Intrebarea mea este daca nu ii dau banii ce se poate intampla? Iar daca ii dau banii imi este frica ca pe viitor v-a mai cere bani.

Mai precizez ca in data de 26.09. cand m-a sunat eu am inregistrat convorbirea telefonica, iar in aceasta se regaseste cererea facuta de acesta pentru suma de 200 lei, convingerea lui ca eu mituit politistul pentru a se incheia cat mai repede dosarul penal, confirmarea lui ca accidentul nu s-a petrecut din vina (ca a fost vina amandurora) precum si confirmarea ca medicul i-a spus ca mai poate contesta procesul verbal fiindca are si alte probleme de sanatate urmate dupa accident, precum si "amenintarea" acestuia ca fiul dansului este jurist.
Cel mai recent răspuns: RobyP , utilizator 00:01, 23 Decembrie 2015
Eu cand traversez neregulamentar imi asum riscul !
Cu rationamente de-ale tale prietene, vom ajunge sa circulam ca in Kandahar, Islamabad sau tari sub-dezvoltate... nu ca intr-o capitala a unei tari UE
...nu ii vanez pe pietonii care circula neregulamentar, astept Politia Rutiera sa o faca si sa aplice legea, asa cum vaneaza conducatorii auto !
@CristiGrs, chiar aia ii faza, eu m-am asigurat cand am dat cu masina in spate, batranul a iesit dintr-un magazin si a sarit direct printre doua masini parcate si a traversat strada fara sa se asigure, pardon nu a apucat sa traverseze strada deoarece a intrat in masina mea (in zona aripi spate dreapta) si a cazut jos (eu nu l-am lovit cu spatele, daca il loveam atunci chiar puteam spune ca este vina mea). El cand a cazut, precum si la urgente a declarat ca il doare doar mana stanga si piciorul stang, (acest fapt l-a declarat si la politie), pe cand batranul imi cere acuma bani fiindca el s-a lovit si la cap. De la data cand s-au primit amenzile si s-a solutionat dosarul la politie (18,09,2015) pana in prezent eu nu l-am mai vazut pe batran, de unde stiu eu ca el nu a dat cu capul de pereti (doar un exemplu) si el acuma imi cere bani pentru treaba asta.
Batranul l-a politie chiar si-a recunoscut vina spunandu-i politistului ca el a iesit din magazin si a traversat strada si nu s-a gandit ca vine vreo masina. - Acest fapt apare scris chiar in declaratia dansului la politie, precum si loviturile suferite (mana si piciorul stang).
In procesul verbal scrie ca incidentul este CULPA COMUNA precum si ca BATRANUL REFUZA SA MEARGA LA IML

Si eu daca traversez strada prin loc nepermis imi asum raspunderea - ca PIETON
CA SOFER - daca incalc legea imi asum raspunderea, dar daca nu este vina mea de ce sa-mi asum raspunderea?
Ultima modificare: Miercuri, 30 Septembrie 2015
RobyP, utilizator
...si batrinul de fapt era un tanar deghizat care vana soferi buni platnici si care se lasa usor santajati .
Serios , puteti sa-l ajutati adica nu sunteti obligat . Daca si el da dovada de bunavointa si va ajuta sa remediati partea masini in care a avut loc impactul .
Din ce spui acum, batranul ar fi vinovat pentru ca nu s-a asigurat si tot el te-a lovit in lateral. Tu nu aveai cum sa-l lovesti cu partea laterala. In prima ta postare ai spus ca:
"Concret eu am dat cu masina in spate si un batran a traversat strada fara sa se asigure si l-am atins cu masina."
De unde am crezut ca ai l-ai lovit cu spatele.
Incearca sa rezolvi amiabil :)

@CatalinCD, sa inteleg ca tu locuiesti in Berlin sau ... despre ce capitala a unei tari UE vorbesti? Nu-mi spune ca despre Bucuresti, ca atunci inseamna ca esti provincial. Bucurestiul e capitala a unei tari UE doar in acte. Daca tu compari infrastructura Bucurestiului si o consideri capitala a unei tari UE pe baza infrastructurii...infrastructura care a ramas in proportie de 90% de pe vremea comunistilor , inseamna ca noi trebuia sa facem parte din tarile fondatoare ale UE ca infrastructura asta o avem dinainte de a se infiinta UE.
Poate nu m-am exprimat eu bine (eram foarte nervos atunci cand am scris mesajul), acum am observat, ideea este ca eu m-am inteles amiabil cu batranul, el cerandu-mi o suma de bani si eu i-am dat-o.
Toata treaba pentru care sunt acuma nelinistit este ca el imi cere alti bani pentru o lovitura pe care el nu a suferit-o in timpul accidentului si pe care el incearca sa mi-o impute spunandu-mi ca contesta procesul verbal daca nu ii dau acei bani in plus.
Nu spun ca nu as da banii (cei 200 lei in plus), dar de unde stiu eu ca saptamana viitoare - sau luna viitoare imi cere alti bani pentru altceva

Alte discuții în legătură

Despagubire dauna auto - accident cu pieton -trecere neregulamentara neamtuandrei neamtuandrei Buna ziua, Acum cateva zile am fost implicat intr-un accident rutier cu un pieton care traversa neregulamentar o strada care are 2 benzi pe sensul de mers, ... (vezi toată discuția)
Culpa comuna amandeal amandeal In ziua de 12 iulie , efectuand manevra de intoarcere a autoturismului , si mergand in marsarier langa trotoarul din stanga , am oprit sa merg apoi in fata . ... (vezi toată discuția)
Accident rut cu victima vicky59v vicky59v buna dimineata.am avut un accident rutier .traversam neregulamentar strada prin dreptul statiei ratb.una din treceri este apr.8o m cealalat la 200 m.un autobuz ... (vezi toată discuția)