avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rut cu victima
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rut cu victima

buna dimineata.am avut un accident rutier .traversam neregulamentar strada prin dreptul statiei ratb.una din treceri este apr.8o m cealalat la 200 m.un autobuz era oprit in statie.depasea o dacie.sunt cam 3ompana la curba de 90 grade.eram pe linia de tramvai in sesn opus decat circula ratb-ul si dacia.am vazul la colt o masina in viteza care a facut o depasire si venea pe mijlocul strazii pe liniile de tramvai.am intors capul spre stanga sa vad daca vine ceve ,am facut un pas inapoi cu stangul si cand sa l trag si pe dreptul am vazut ca ma loveste.nu a oprit imediat.smurd-ul m a dus la spital.politia mi a luat declarate acolo.dna nu a venit si nu a luat legatura cu mine.am trei coaste rupte si umarul drept.am refuzat operatia si am o imobilizare in bandaj tip dessaut.nu am depus inca plangere.ce fac acum?cum procedez.concluzia mea eu am traversat neregulamentar,ea a triplat si a venit pe contrasens.ps.s a laudat ca are relatii mari la politie si ma gandesc ca de aceea nu m a contactat.va rog sa ma ajutati.au trecut 6 zile de la accident .multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 10:53, 13 Iulie 2012
Din relatarea dvs. rezultă că există o culpă comună .Dvs. aţi traversat neregulamentar, iar şoferul maşinii care v-a lovit depăşea neregulamentar. Îm această situaţie consider că , şi dacă depuneţi plângere penală, dacă va rezulta această culpă comună, şoferul poate fi tras la răspundere penală, însă cu privire la pretenţiile civile pe care le-aţi putea ridica, nu ştiu în ce măsură le-aţi putea obţine.
avand in vedere ca in urma accidentului a rezultat vatamarea corporala a unei persoane a fost deschis un dosar penal pentru vatamare din culpa.
in functie de cercetarile la fata locului efectuate de catre organele de politie abilitate, de concluziile raportului de expertiza tehnica judiciara in care se stabileste daca s-au respectat regulile de circulatie de catre cei implicati, conditiile producerii accidentului si posibilitatea evitarii producerii acestuia, procurorul care instrumenteaza cazul decide culpa si vinovatia fiecaruia sau trimite dosarul in instanta de judecata care sa stabileasca culpa celor doi participanti.
Modul de producere a accidentului si posibilitatile de evitare a acestuia se stabilesc prin efectuarea unei expertize judiciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala sau civila ? lemonik lemonik Am citit ca termenul de depunere a plangerii penale este de 2 luni de la data producerii accidentului / de cand se stie cine este faptasul. Prietenul meu a ... (vezi toată discuția)
Vinovat sau nu? catalin d. catalin d. buna ziua! ma deplasam pe soseaua principala dintr-o localitate rurala, cu intentia sa opresc la un magazin ce se afla pe partea opusa sensului de mers. ajuns ... (vezi toată discuția)
Parasirea locului accidentului a soferului moisaluminita moisaluminita buna ziua,am fost accidentata la un colt de cladire(mergeam sa-mi iau copilul de la scoala) unde un sofer a virat in loc la dreapta si cu spatele masinii m-a ... (vezi toată discuția)