avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Racordare locuinta la Gaze ( Congaz Constanta )
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Racordare locuinta la Gaze ( Congaz Constanta )

Buna ziua ! Supun atentiei dumneavoastra o speta nu foarte complicata dpdv juridic dar foarte complicat de pus in practica in Romania. Asadar...in urma cu cca 7 ani am incheiat un antecontract de v/c pt o locuinta P + M undeva langa Constanta. Deoarece constructorul de avea si calitatea de proprietar ( sau invers ) a "uitat" efectiv sa finalizeze o parte din lucrari , ba mai mult o alta parte din lucrari au fost executate prost. Din nefericire am fost nevoit sa il actionez in instanta etc etc. Problemele de ordin moral au inceput cand a incercat ( si a si reusit ) sa ma lase fara curent pentru 7 luni deoarece a mers la ENEL si a cerut intreruperea furnizarii curentului pt acea locuinta. Doar dupa ce am dat in judecata ENEl si in subsidiar si aceasta nefericita persoana am obtinut acordul instantei de a se incheia un contract de furnizare pe numele meu. In acest moment au ajuns gazele in fata casei dar apar problemele. Nefiind proprietar cu acte in regula si bineinteles neavand acordul proprietarului in acte , eu nu ma pot racorda. Intrebarile mele sunt simple si in numar redus :

1. Exista din cunostintele voastre o varianta/portita/usita/cheita legala prin care Congaz imi poate da acordul de racordare avand in vedere faptul ca pot face dovada faptului ca de 7 ani locuiesc in acel imobil ? In plus toate cheltuielile le achit eu. Se poate incheia un contract temporar sau ceva de genul ?

2. In stanga si in dreapta casei mele exista 2 case...iar intre noi exista o distanta de 1 metru . Cu vecinul ma impac extraordinar. Ce posibilitate exista sa ma racordez la el ? Adica sa vin din teava lui de gaze, din curtea lui pana la mine in casa ( doar la centrala , nu doresc 2 focuri ) . Este legal asa ceva ?

In speranta ca cineva , cumva imi poate da cateva solutii pertinente si in acelsai timp legale va multumesc din suflet !

O zi minunata tuturor !

Alte discuții în legătură

Acte necesare racordare gaz  Loredana Puscasu Loredana Puscasu As dori sa stiu care este baza legala pentru a racorda un apartament la reteaua de gaz dar in special ma intereseaza daca este nevoie neaparat de acel tabel cu ... (vezi toată discuția)
Racordare la congaz Geo_88 Geo_88 Bună seara.Sunt locatar al unui bloc din orasul Cta si din luna martie si până in prezent m-am luptat pentru a mă racorda la CONGAZ,în scopul de a aduce ... (vezi toată discuția)
Contorizare gaze dinamoviada dinamoviada Buna ziua,suntem un grup de 11 apartamente si dorim sa ne bransam la teava de gaze a vecinilor din bloc,bineinteles despagubindu-i pe acestia iar presedintele ... (vezi toată discuția)