avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fond rulment abuziv
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fond rulment abuziv

Buna ziua,
As vrea sa stiu daca firma care administreaza blocul in care locuiesc (este chiar firma care a construit blocul) poate infiinta un fond de rulment fara acordul sau instiintarea in prealabil a Asociatie de Proprietari?
A doua intrebare este daca acest fond este legal sa apara pe factura de intretinere? Intreb pt ca din acest motiv, nu pot plati doar intretinerea. Va trebui sa merg la sediul firmei resp si sa-i rog sa-mi dea o chitanta separata, iar acesti domni sunt imposibil de prins la telefon sau la sediu. Administratorul zice ca nu poate da chitante separate. El nu are putere de decizie, fiind doar un angajat, zice el.
Problema mare este ca firma de care vorbesc nu vrea sa predea administratia si gaseste tot felul de tertipuri sa nu o faca.
As mai vrea sa stiu unde pot sa fac eu sau Asociatia o plangere impotriva acestei firme si a acestor abuzuri. Chiar si taxele pt administrare sunt abuzive, nu s-au discutat sau negociat cu noi.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: fyeratanye , utilizator 12:27, 20 Noiembrie 2015
Intrebarea este daca dvs. - proprietarii sunteti asociati in as. proprietari.
Daca da, atunci toate aceste probleme sunt de competenta asociatiei, daca nu sunteti organizati in as. prop., atunci chiar nu stiu ce sa va zic.
Pentru a reclama trebuie sa mergeti la primaria localitatii/sectorului - unde fiinteaza un birou/serviciu specializat pentru sprijinul si indrumarea asociatiilor de proprietari.

Daca vorbim despre fondul de rulment, atunci va pot spune ca dintre toate fondurile posibile care se hotarasc a se infiinta la o as. prop. , este singurul care se incaseaza pe chitanta separata pentru ca in cazul in care dintr-un motiv sau altul parasiti asociatia, aceasta este obligata sa vi-l returneze.
Administratorul trebuie sa cunoasca aceste notiuni si sa nu vina cu justificari ca el nu are putere de decizie acolo si bla, bla, bla...
Va sfatuiesc sa lecturati Legea 230/2007, precum si HG nr. 1588/2007 (Normele de aplicare ale legii) pentru a lua la cunostinta si despre alte aspecte legale prind organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari.
Succes!
Suplimentar fata de raspunsul calificat de mai sus: firma este atestata sa faca administrare de imobile?
Multumesc pt raspuns.
Nu stiu daca este atestata firma pt administrare. Blocul este nou si la vanzarea apartamentelor, in contracte, fiecare am semnat o clauza, care zice ca pana la vanzarea tuturor apartamentelor, aceasta firma va administra imobilul. Noi ne-am asociat deja... avem un an de cand este infiintata Asociatia de Proprietari, intre timp ei au vandut toate apartamentele, dar nu vor sa cedeze administrarea. Ne-au dat in judecata pt infiintarea Asociatiei si au pierdut, spun ca nu sunt la zi cu facturile, in fine gasesc tot felul de motive, nu ne raspund la telefon... deci se poate face o sesizare la Primarie. Vom merge acolo.
Multumesc din nou!
Revin cu alta intrebare.
Tocmai m-am intors de la Primarie, unde am avut o intalnire programata cu Presedintele Asociatiei si cu firma care ne administreaza. Nu a venit nimeni din partea administratiei, asa cum banuiam. Cei de la Primarie spun ca nu pot face mai mult decat sa reprogrameze intalnirea si sa ii penalizeze, daca nu se prezinta. Toate aceste demersuri dureaza mult si nu au o finalitate garantata, adica sa ne predea actele ca sa putem prelua administrarea. Am inteles ca putem face o sesizare la I.P.J. Ma puteti ajuta cu detalii? Catre cine sa fie adresata sesizarea, cum sa fie formulata? Ceea ce ne dorim este ca Asociatia sa intre in posesia actelor... facuri, chitante, contracte, Cartea Tehnica etc.
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2015
mihaella_u, utilizator
Doamna problema este in felul urmator ,asociatia de proiprietari isi administreaza partea comuna,daca firma a vandut toate apartamentele ,atunci asociatia poate angaja administrator
comitetul executiv poate angaja administrator,legal si atunci scapati de firma aceea,atata vreme cat ea nu are contract cu asociatia de proprietari
asociatia de proprietari a facut contracte cu furnizorii de utilitati? daca a facut, administratorul o sa calculeze pe baza facturilor emise,dar daca asociatia nu a facut contracte de utilitati facturile revin firmei si nu puteti calcula.
vb cu presedintele de asociatie si intrebatil pt ca e reprezentantul asociatiei.si el poate incheia contracte cu furnizorii de utilitati
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2015
fyeratanye, utilizator

Alte discuții în legătură

Complex de blocuri cu mari probleme de legalitate bogdan_c_a bogdan_c_a Salutare tuturor. O sa incerc sa fiu cat mai succint posibil. De aproape 2 ani m-am mutat intr-un complex de blocuri din nordul Bucurestiului, langa statia ... (vezi toată discuția)
Plati datorii furnizori DanAlyna DanAlyna Buna ziua, In cadrul Adunarii Generale s-au luat urmatoarele decizii: - bugetul de cheltuieli pentru: presedinte: 100 lei/luna; lucrari ce nu necesita ... (vezi toată discuția)
Bună ziua . am și eu o nelămurire și as dori răspunsuri ... LoredanaM. LoredanaM. Bună ziua . Am și eu o nelămurire și as dori răspunsuri din partea celor care cunosc mai bine situația. Locuim într un bloc unde sunt mulți ... (vezi toată discuția)