avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesiune- cote succesorale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune- cote succesorale

Buna ziua,
Am si eu o mica nelamurire.Avem o mostenire ce inseamna,o casa la tara cu o mica gradina si un teren extravilan,cu diverse recolte.Mostenitori sunt sotia(bunica mea) si cei doi copii(tatal meu si fratele lui)Eu am imputernicire de la tatal meu sa ma ocup de mostenire.Unchiul meu vrea sa treaca casa pe numele lui,bunica mea ii va ceda partea ei.Eu vreau sa stiu cat % din valoarea casei ii revine tatalui meu,legal,si cat % din terenul extravilan.Ii voi ceda unchiului partea tatalui meu din casa,contra cost,ca sa spun asa,din valoarea cuvenita tatalui meu din casa..Iar din teren vreau partea care i se cuvine tatalui meu.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 15:03, 28 Septembrie 2015
Inteleg ca nu s-a dezbatut succesiunea la notar.
raspunsul la intrebarea dvs difera, dupa cum este vb de bunuri proprii ale defunctului sau de bunuri comune, detinute cu sotia supravietutitoare.
daca doriti sa-i cedati cota parte din imobil pe care o detine in drept tatal dvs, unchiului si sa pastrati cota din teren , puteti face partaj succesoral la notariat.
Buna ziua,
1. Bun care a apartinut initial doar bunicului (dobandit inaintea casatoriei) este vorba atat de teren si casa intravilan cat si de teren extravilan.
a. Sotie supravietuitoare 1/4 din intreg bun;
b. Copii impart in mod egal 3/4 din intreg bunul.

2. Bunul este dobandit in timpul casatoriei bunicilor:
a. Sotia are 5/8 din intreg bunul;
b. Copiii impart in parti egale 3/8 din bun.

ATENTIE! Renuntarea la mostenire inseamna renuntare LA TOT SAU LA NIMIC. Nu exista renuntari partiale.
Cum stabiliti loturile si valoarea lor nu va poate spune decat cineva care are toate actele in fata si grilele notariale pentru stabilirea valorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea cristache paula cristache paula va rog mult ajutati-ma cu unele nelamuriri. mama mea vrea sa deschida succesiunea dupa bunicul meu ,si nu stiu ce parte ii revine ei. bunicul meu a avut 4 ... (vezi toată discuția)
Mostenire DANDA DANDA Buna ziua, Voi incerca sa fiu cat mai clara pt ca am mare nevoie de un sfat autorizat. Cand tata a decedat nu era casatorit, deci toate bunurile ii ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa bunici - provincie Camina33 Camina33 Buna ziua, Am sa incerc sa detaliez cat mai clar posibil aceasta speta. In urma cu 3 ani a decedat tatal meu, 6 luni mai tarziu a decedat fratele lui, ... (vezi toată discuția)