avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Neintelegeri intre asociati cu 50% fiecare.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Neintelegeri intre asociati cu 50% fiecare.

Buna ziua,

Sunt asociat si administrator la un SRL-D impreuna cu alta persoana (tot asociat si administrator), avem amandoi 50%. Firma a fost inregistrata si isi are sediul social in judetul de resedinta al asociatului respectiv.

Din pacate au aparut neintelegeri - nu isi indeplineste atributiile de asociat/administrator.

Tinand cont ca este un SRL-D, pentru binele firmei si a putinilor angajati ar fi ideal daca ar cesiona partile fara probleme, astfel as putea sa mut sediul social in alt judet, firma putand sa isi continue activitate nestingherita intre timp.

Dar daca asta nu se va intampla, doresc sa stiu daca exista vreun procedeu legal prin care sa transfer echipamentele (o parte au fost achizitionate din bani proprii dupa trecute pe firma, cealalta parte achizitionate pe numele meu prin firma) si fondurile firmei in eventualul SRL pe care il voi infiinta, renuntand astfel la beneficiile SRL-D-ului.

Stiind aceste lucruri, care metoda este mai usoara, sa transfer echipamentele si fondurile intr-un SRL nou, sau sa ma duc in instanta cu SRL-Dul curent?

Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 28 Septembrie 2015
anonim_sept_15, utilizator

Alte discuții în legătură

Partaj srl zuzi zuzi Buna seara, sper ca postez in sectiunea care trebuie, daca nu, rog un moderator sa mute topicul. Impreuna cu sotul am infiintat un SRL in timpul casatoriei, ... (vezi toată discuția)
Retragere din srl si primirea unui nou asociat cu depunere de capital mai mult de 50% din capitalul societati si doreste sa devina asociat majoritar. fanfan52 fanfan52 In SRL suntem 3 asociati cu 60% ,20% si 20% din capital de 200 ron,mai bine spus am fost ,pentru ca in anul 2003 a fost autentificat la notar un act de cesiune ... (vezi toată discuția)
Transfer srl BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT Buna ziua. As dori sa cumpar un SRL inregistrat in alt judet de la o persoana din alt judet cu tot cu active, datorii etc. Care ar fi procedura de urmat si ... (vezi toată discuția)