avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzat pe nedrept de furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzat pe nedrept de furt

Buna ziua.

Am si eu o mica problema . Acum o zi am fost la o sala de fitness si cineva din acea sala cineva acuza ca cineva i-a furat telefonu. El nestiind exact unde l-a lasat in . Aceasta persoana maa acuza pe mine si inca un prieten de furt deoarece noi am imiediat dupa el (mentionez ca dupa mine si prietenul meu au mai intrat cateva persoane circa 10 )in sala vazand asta pe inregistrarea din camerele video. Mentionez ca camera video este doar pe hol acolo unde vede cine intra si cine iasa nu este in toata sala. Dupa cateva ore parinti acestei persoane vin la mijolcul de transport cu care ma duc acasa si ma acuza in public ca eu i-am furat fiului ei telefonul si ca o sa vad eu ce o sa patesc ca o sa fie vai de mine . Eu nestiind nici macar cine este si de cine zice . Dupa ceva ore vine politia acasa la mine si prietenul meu si ne i-a la intrebari precum daca stim ceva sau daca noi am furat telefonu. Noi iam raspuns clar nici macar nu stiu cine este si nu am furat nimic . Politistul ne-a luat datele de pe bulentin . Dupa care au venit si parinti persoanei care acuza ca i sa furat telefonu si ei ne-au acuzat din nou pe nedrept.Politistul dupa ce ne-a luat datele ne amenintat ca e grav si ca o sa fie dosar penal sa avem grija si le-a zis parintilor sa mearga sa depuna plangere la sediul din politie si sa ceara inregistrarile video de la sala de fitnes dupa care sa i le trimita lui sa se analizeze.

Mentionez ca in inregistrari se vede clar cine a esit si cine intra nu toata sala , vestiar etc doar holu principal. Se poate vedea ca inaintea mea si a prietenului meu au esti circa 4 5 persoane .

Si asa am intrat in ceva care nu am nici macar un fel de treaba.

As dori si eu sa stiu ce mi se poate intampla ? deoarece nu am mai avut niciodata probleme cu politia

Si ce as putea face inmpotriva acestor persoane? deoarece m-au acuzat pe nedrept si in public

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: hotumattua , utilizator 19:59, 30 Septembrie 2015
:oops:Interventie moderator.
Va reamintesc ca potrivit pct.II din Regulament, fiecare utilizator este identificat printr-un singur nume de utilizator (user).
Înregistrarea sub alt nume a aceleiasi persoane se numeste "clona", aceasta practica nu este acceptata in nicio comunitate online iar consecinta este stergerea tuturor clonelor.
Avand cele aratate mai sus, am rugamintea sa va stergeti celalalt cont (Ability) si sa il folositi doar pe acesta pentru a posta.
Multumesc pentru intelegere.
Ultima modificare: Luni, 28 Septembrie 2015
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Imi cer scuze o sa incerc sa anulez celalat cont a fost din greseala.
Dar ma puteti ajuta cu un sfat la problema mea va rog?
1. Daca veti fi considerat suspect si in urma cercetarilor va rezulta ca nu dvs. ati comis fapta, puteti face plangere penala pentra inducerea in eroare a organelor judiciare (denunt calomnios)

Art. 268
Inducerea în eroare a organelor judiciare
(1) Sesizarea penala, facuta prin denunt sau plangere, cu privire la existenia unei fapte prevazute de legea penala ori in legatura cu savarsirea unei asemenea fapte de catre o anumita persoana, cunoscand ca aceasta este nereala, se pedepseate cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.
(2) Producerea sau ticluirea de probe nereale, in scopul de a dovedi existenta unei fapte prevazute de legea penala ori savarsirea acesteia de catre o anumita persoana, se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani.
(3) Nu se pedepseste persoana care a savarsit inducerea in eroare a organelor judiciare, daca declara, inainte de retinerea, arestarea sau de punerea in mişcare a actiunii penale impotriva celui fata de care s-a facut denuntul sau plangerea ori s-au produs probele, ca denuntul, plangerea sau probele sunt nereale.

2. Actiune in civil pentru atingeri aduse onoarei, reputatiei si demnitatii art 72 cod civil

Dreptul la demnitate
(1) Orice persoana are dreptul la respectarea demnitatii sale.
(2) Este interzisa orice atingere adusa onoarei si reputatiei unei persoane, fara consimtamantul acesteia ori fara respectarea limitelor prevazute la art. 75.
Probabil ca sunteti foarte tanar si cu un orgoliu cat casa. Este dreptul dvs. Este o vorba din popor: hotul cu un pacat, pagubasul cu o suta. Asta vrea sa spuna tocmai faptul ca, un om la necaz, pagubit, acuza nedrept in dreapta si-n stanga, facandu-si o multime de pacate.
Eu zic sa va linistiti, sa mai asteptati si veti vedea altfel lucrurile. Chiar daca veti face plangere penala, si un procuror, la stiva de dosare serioase pe care le are de solutionat, il mai adauga si pe al dvs., si decide sa nu dea un NUP, in instanta persoana o sa-si ceara scuze si cam asta o sa fie totul. In viata mai si pierdem dar, mai ales, invatam. Si asta este mult mai important.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzat pe nedrept de furtul unui telefon TheodorFaur TheodorFaur Buna Ziua ! Am fost acuzat pe nedrept de furtul unui telefon mobil la scoala. As dori sa stiu ce pot face ca acei care m-au acuzat de la scoala sa fie ... (vezi toată discuția)
Acuzația de calomnie si defăimare Macesului Macesului O fostă prietenă mi a deschis plângere la poliție pt santaj pe baza unei certi telefonice înregistrate de ea. Este fals. Dar pe baza plangerii am fost ... (vezi toată discuția)
Lnceperea urmaririi penale ..sorin, ..sorin, Am fost intr-o zi la băute cu un prieten, si dupa ceva timp am aflat ca sunt cercetat penal ca i-am furat telefonul, si sustras 400 de lei din portofel, acest ... (vezi toată discuția)