avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Asigurare auto falsa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Asigurare auto falsa

Buna
In urma unui accident de circulatie victima a obtinut 70 de zile de ingrijiri medicale. Dupa cercetari s-a concluzionat ca victima a fost de vina 100%(era in locul nepotrivit , la momentul nepotrivit). Autoturismul circula cu 10-14 km/ora(concluzia expertului auto). In fine s-a clasat dosarul victima a ramas cu durerile si autorul satisfacut ca nua fost tras la raspundere

Dupa aceasta la putin timp de la clasare am constatat faptul ca asigurarea era un fals (fiind incheiata in Germania27.08 2009 pana la data de 27.08.2020.

Intrebarea este : Pot sa forrmulez o plangere penala pentru acest fals si sa solicit reluarea cercetarilor?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 20:51, 1 Octombrie 2015
DIX a scris:


am constatat faptul ca asigurarea era un fals (fiind incheiata in Germania27.08 2009 pana la data de 27.08.2020.




Este diferenta semnificativa intre eroare materiala strecurata in document si document fals
Cum probati dv ca asigurarea este falsa??

Din ce reiese ca asigurarea ar fi falsa? Ca nu ati demonstrat ca ar fi falsa. Ce legatura ar avea o asigurare falsa cu vinovatia victimei? Adica ce-ar schimba din vina ei faptul ca asigurarea ar fi falsa?

Inducerea in eroare a justitiei se pedepseste.
Ultima modificare: Marți, 29 Septembrie 2015
tgeorgescu, utilizator
Mai aveti in vedere ca nu proprietarul autovehiculului a emis asigurarea !
Scuze... adica traversare neregulamentara ? am ghicit ?
Revenind la subiect ,daca din cercetari rezulta ca victima poarta vina in proportie de 100% poate sa primeasca 0% despagubiri iar conducatorul auto poate pretinde sume cu titlu de reparatie .

Alte discuții în legătură

Accident de masina, soldat cu moartea victimei (pieton) ranjix ranjix Din pacate am ezitat mult sa deschid subiectul, e usor prea personal. Acum doi ani, o persoana foarte apropiata mie a fost ucisa de un autoturism, intr-o ... (vezi toată discuția)
Expertiza accident auto Bisca Bisca Buna. In conditiile unui accident auto consumat pe un drum public dintre un autoturism si un pieton la raspunsul expertului reiese faptul ca soferul conducea ... (vezi toată discuția)
Despagubire dauna auto - accident cu pieton -trecere neregulamentara neamtuandrei neamtuandrei Buna ziua, Acum cateva zile am fost implicat intr-un accident rutier cu un pieton care traversa neregulamentar o strada care are 2 benzi pe sensul de mers, ... (vezi toată discuția)