Buna ziua,
Am o mare problema si nu stiu cum sa procedez.
Sunt casatorita de 2 ani dupa ce am trait in concubinaj 8, rezultand un minor de 6 ani. De la inceput sotul nu a fost de acord cu casatoria ca nu cumva sa raman eu cu ceva in caz ca "moare subit" (expresia lui). Are un handicap,(cred ca si la cap) pana la varsta de 45 ani a stat numai cu mama sa care l-a urmarit pas cu pas,(m-a umilit in ultimul hal: si la scara, si in piata, pe unde apuca) el isi strangea banii cu ea nu cu mine, el nu misca nici in ziua de astazi fara sa nu primeasca sfaturi de la maica-sa, toti banii trebuia sa ii aiba el pe mana iar daca ii ceream se enerva la culme , (cu toate ca ii dadeam tot salariul meu) apartamentul in care sta mama lui e pe numele lui, apartamentul in care locuim e tot pe numele lui si mai are o societate unde este administrator. Problema este ca dupa acesti 2 ani de casatorie vrea sa strice acest act, noi urmand sa locuim impreuna, eu sa fiu la mana lui, si a inaintat cerere de divort in care a scris numai prostii, minciuni si eu trebuie in final sa fiu de acord cu acest divort (spune el). A fost termen pe 26 iunie si nu m-am prezentat. Urmatorul termen e pe 11 septembrie. Ce ar trebui sa fac?
chiar daca nu va prezentati , tot se va pronunta divortul in final, asa ca nu e o solutie sa nu participati.
ar fi bine sa fiti indrumata de un avocat.
poate cea mai buna solutie este sa fiti de acord cu divortul, cand veti merge acum pe 11 sept., nu are rost sa se auda in sala tot felul de minciuni ola adresa dvs.
cereti incredintarea minorului cu obligarea tatalui la plata unei pensii alimentare.
Daca nu sunteti de acor cu motivele de divort invocate de catre sot, , putei cere si dvs. desfacerea casatoriei, printr-o cerere separata , numita cerere reconventionala, care se va judeca impreuna cu cererea paratului.
Deci, sotul parat poate cere si el desfacerea casatoriei prin divort in conditiile stabilite de art.608-610 CODUL DE PROCEDURA CIVILA pentru ca acesta sa se pronunte din vina reclamantului.otrivit art.608 al.l, paratul poate, face cerere reconventionala pana la prima zi de infatisare, in sedinta publica, pentru faptele petrecute pana la aceasta data . Pentru faptele savarsite de reclamant dupa aceasta data, sotul parat poate face cerere reconventionala, pana la inceperea dezbaterilor asupra fondului, in cererea reclamantului.
In cazul in care motivele s-au ivit dupa inceperea dezbaterilor la prima instanta si in timp ce judecata primei cereri se afla in apel, cererea paratului va fi facuta direct la instanta investita cu judecarea apelului ( 609 CODUL DE PROCEDURA CIVILA - aceasta dispozitie constituie o derogare de la prevederile art.294 al. l CODUL DE PROCEDURA CIVILA care interzic cereri noi de apel)..
Mai intai ar trebui sa va raspundeti la urmatoarea intrebare: eu ce vreau - sa divortez sau sa raman in continuare in situatia in care am fost si pana acum?
Va hotarati care sunt urmatorii pasi in functie de raspunsul pe care vi-l veti da.
Da, dar daca sotul insista in acelasi comportament, chiar daca cererea acestuia va fi respinsa, motivele de divort dovedindu-se neintemeiate, presupun ca nici doamna nu va dori sa continue in acest mod. Cert este ca decizia ii apartine. este la mijloc si un copil, si situatia lui trebuie rezolvata , in special daca tatal nu il sustine financiar.
Divort
suteanu maria
Buna ziua!Imi cer scuze ca insist pe aceasta tema dar sper ca ma veti intelege.Sotul meu a deschis divortul,am avut termen pe 26 26 2009,nu ne-am prezentat ... (vezi toată discuția)