avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obtinere ordin de protectie va rog urgent
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obtinere ordin de protectie va rog urgent

Buna ziua,

Maine am infatisare la tribunal in vederea obtinerii unui ordin de protectie impotriva tatalui fiului meu. Am cerut obtinerea acestui ordin pentru ca m-a amenintat de nenumarate ori cu moartea..atat pe mine cat si pe familia mea chiar si in prezenta politistilor.In prezenta copilului a avut iesiri nervoase in urma carora copilul s a speriat si a inceput sa planga, precizez ca acest copil a suferit o operatie la capusor si are nevoie de un mediu stabil.Am fost la politie, am depus plangere..insa pot face mai multe pentru a putea fi linistita atat eu, copilul meu si familia mea?Copilul face sedinte de kinetoterapie si d f multe ori l am rugat sa ma ajute cu ele...,m a ajutat nu zic ca nu..insa ultima oara mi a spus k nu imi mai da nici macar un capat de ata, l am rugat sa ii cumpere lapte a invocat motivul ca nu are bani..isi aminteste ca este tata doar atunci cand vrea sa l vada...nu ma pot ruga de el sa mi dea banuti pentru sanatatea copilului lui..a fost violent de f multe ori..mi a lovit tatal..a amenintat o pe mama...pe mine una m a terorizat..ce pot face pentru a fi sigura ca obtin acest ordin? va rog ajutati ma cu un sfat..
Ultima modificare: Marți, 29 Septembrie 2015
filipiulia123, utilizator
Mergeti la proces si o sa vedeti.
Ar fi fost bine sa aveti un avocat.
El cu siguranta o sa aiba; iar daca nu-si permite, este obligatoriu sa i se acorde un avocat din oficiu.

Administrati probe in sustinerea celor aratate de dvs. in cererea depusa la instanta.
Aveti inscrisuri depuse la dosar? copie dupa plangere, eventuale inregistrari, mesaje? Aveti martori care se vor prezenta maine pentru a sustine toate cele afirmate?
Din pacate justitia din Romania se fereste in acordarea acestor ordine de protectie chiar daca se trambiteaza ca legea s-a modificat in favoarea femeilor afectate de violenta domestica. Mie una mi s-a respins acest ordin fata de fostul sot (situatie asemanatoare, cu minor implicat) deoarece instanta a decis ca nu a existat violenta fizica la adresa mea (doar palme date, nu si maini, picioare rupte ca sa necesite spitalizare).
Asigurati-va ca aveti martori care sa descrie faptul ca este violent, va ameninta, etc.
Mult succes!
am plangerea cu un nr de inregistrare, m a amenintat chiar si in prezenta politistilor chemati prin apel la 112 de catre mama mea,iar ca si martori ii am pe parintii mei, sora mea..vecini..insa este prima intrevedere trebuie sa ma duc de maine cu martori?nu stiu exact cum se procedeaza
nu imi permit avocat si atunci cand am completat cererea pentru ordinul de protectie am optat pentru contact..insa pana acum nu m a contactat nimeni..
gi-jane2, moderator
Amestecati putin lucruirile, pe de o parte pareti ca il vreti implicat, pe de alta parte nu, asa incat imi e dificil sa va spun pe ce sa insistati.
Ati cerut ptotectie si pentru copil? Nicinu stiu ce ati cerut, exact.
nu le amestec..am incercat sa fiu civilizata in relatia cu el...sa contribuie si el la cresterea copilului..insa nu am avut cu cine. tot timpul a recurs la amenintari..vreau doar sa obtin ordinul de protectie pentru mine , copil si familie si sa imi cresc copilul linistita..aici am cerut niste sfaturi avand in vedere ca maine am prima intre-vedere si nu stiu exact in ce consta...si c ar trebui sa fac
filipiulia123, utilizator

Alte discuții în legătură

Plangere in impotriva sotului si ordin de restrictie smihaelasimona smihaelasimona Fiind in divort sotul ma ameninta cu moartea , face scandal in fata copilul in varsta de 4 ani.Cum pot obtine un ordin de restrictie impotriva lui. Scandalul ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec cu copilul meu danca2015 danca2015 Ma aflu in urmatoarea situatie:am un copil de 2 ani, locuim cu tatal ei,cu care nu sunt casatorita,la el acasa.Saptamanal am parte de agresiuni verbale si ... (vezi toată discuția)
Act de violenta Eileen David Eileen David Am depus plangere impotriva partenerului si acum astept decizia tribunalului daca merg in proces sau nu. Problema este ca el m a amenintat din nou si as vrea ... (vezi toată discuția)