am un copil dintr o fosta casaatorie caruia ii platesc pensie alimentara i mai am si un copil de 1an,si 8 luni pentru care vreau sa intru in ingrijire copil o luna, obligatorie pentru tati din cate am inteles.
intrebarea este sunt obligat sa platesc pensie alimentara luna aceea? in conditiile ca cei 85 % ii primesc pentru celalalt copil.
Am vrut sa spun ca atata timp cat copilul trebuie hranit, imbracat, educat, AMBII trebuie sa contribuie la asta. Nu ca doar dv. trebuie sa asigurati mancarea.
Pentru ca dv. sunteti cel care intrebati, v-am spus dv. ca da, trebuie sa platiti pensie. Daca celalalt parinte ma intreba: pai si eu trebuie sa platesc luna asta mancarea si intretinerea? ii spuneam si lui ca da, trebuie sa plateasca si el. Pentru ca, asa cum spuneti, are doi parinti si nu e ok ca unul dintre ei sa mai uite de el intr-o luna sau alta pentru ca e in concediu, ca e plecat cu sorcova sau altele similare.
E ca si cum un parinte intreaba: am doi copii, sunt in cic de crestere pentru al doilea, in timpul asta il mai cresc si pe primul? Trebuie sa mai am grija si de el?
putem pune cate daca vrem, oricum nu cred ca e cazul, oricum ar fi un copil ar trebui sa aiba sustinere nu numai materiala ci si morala din partea ambilor parinti. fiecare caz e seprat,
multumec pentru raspunsuri.
Asa este, e necesara si sustinerea morala. Si fiecare caz e, desigur, individual. INtrebarea insa a fost pusa generic, mai multe date nu am avut sa va raspund.
Implicare zero
danaru
Se implica tatal sau nu se implica?
Nu...nu se implica...Nici din propria initiativa, nici la solicitarea fostei sotii sau a copiilor...Nu plateste nici ... (vezi toată discuția)