Buna ziua. Încerc sa fiu cat mai succint. Ai mei părinți au cumpărat acum vreo 20 de ani o proprietate (casa+teren) cu acte de mana, cu martori dar fără sa meargă la un notar. S-a achitat suma totala în doua transe, la fel cu acte de mana și martori.Vreau sa menționez faptul ca vânzătorii (doi la număr) nu au moștenitori, aceștia decedând, care la rândul lor nu au avut urmași, martorii de asemenea fiind în vârsta au decedat și ei. Eu sunt din Bacău iar vânzătorii au avut ultimul domiciliu în București, sector 1 și respectiv sector 5. La rol, aici, la Bacău, părintii mei au plătit în continuare în numele defunctului. De ce, nu știu, sincer. Acum vreau sa trec proprietatea pe numele meu.Va rog frumos, un sfat, de unde sa încep și cum pot sa o scot la capăt. Va mulțumesc anticipat.
Actele prin care s-a cumpărat imobilul trebuie să fie duse la un notar pentru a fi autentificate; după ce vor fi autentificate de către notar actele vor fi duse la OCPI ( Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară) pentru a fi înscrise în Cartea Funciară, conform art.885 Noul Cod Civil coroborat cu art.888 Noul Cod Civil.
Am fost la notar cu actele si a zis ca autentificarea se putea face dacă erau și vânzătorii in viata. Acum trebuie sa fac rost de Anexa 24 de la primăria unde au avut ultimul domiciliu cei doi vânzători. In afara de anexa 24 ce acte îmi mai trebuie sa pot scoate la capăt intabularea? Nu am la cine altcineva sa apelez si de aceea dumneavoastră sunteți singura mea speranță.
eurolex: Actele prin care s-a cumpărat imobilul trebuie să fie duse la un notar pentru a fi autentificate; după ce vor fi autentificate de către notar actele vor fi duse la OCPI ..
Cum sa fie autentificate , ca idee zic, când vanzatorii sunt morti? Poate un mort sa semneze in fata notarului?
Poate notarul sa constate uzucapiunea...zic si eu ca sunteti avocat si sunt nestiutoare , caci nebanuite sunt caile...justitiei!
Când mai dati sfaturi va rog ori cititi cu atentie speta expusa de user, ori dati sfaturi pertinente pe masura profesiei dvs.
Reenind la subiect
Stimate user
1. Obtineti certificat de calitate de mostenitor dupa parintii dvs.
2. Luati legatura cu un avocat si mergeti in instanta in calitate de mostenitori ai parintilor dvs si obtineti o hotarare care sa tina loc de act de vanzare cumparare pentru teren sau daca avocatul crede oportuna o actiune in uzucapiune.