avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata zilelor de concediu restante
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata zilelor de concediu restante

Buna ziua!
Timp de 15 ani am lucrat ca profesor de religie titular la o scoala gimnaziala. De la 1 septembrie 2015, m-am transferat la o scoala speciala, ca psihopedagog, unde mi s-a facut un nou contract de munca.. Mentionez ca de la 1 septembrie, contractul de munca avut cu scoala gimnaziala s-a incheiat. dar, mi-au ramas 30 de zile de concediu de odihna neefectuate.
Pot beneficia de plata acestor zile?(scoala gimnaziala era finantata de Consiliul Local iar scoala speciala de Consiliul Judetean)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:51, 29 Septembrie 2015
Potrivt art.146 alin.3 C.mun., la incetarea c.i.m. zilele de CO neefectuate se compenseaza in bani.

In acest caz, puteti depune la fostul angajator o solicitare in acest sens, iar in caz de refuz puteti sa va adresati ITM-ului si/sau instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna neefectuat si neplatit ALINACARSTEA ALINACARSTEA buna ziua. In cursul anului 2010 patronul unde lucrez nu mi-a dat nici o zi de CO, insa mi-a platit jumatate din zilele de CO. Fiind insarcinata in 8 luni pe ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna la iesirea la pensie. neculai29 neculai29 Mentionez ca in luna septembrie 2015 am iesit la pensie si mai aveam de efectuat 6 zile de C.O. pe anul in curs din cele 20 . Mai am dreptul la plata celor 6 ... (vezi toată discuția)
Dreptul la plata zilelor de concediu odihna existente in contract in cazul demisie DELPH DELPH Buna Ziua, Doresc sa stiu in cazul in care mi-am incetat contractul de munca in 17 august 2015 dupa incheierea concediului de maternitate in care am ramas din ... (vezi toată discuția)