avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... La obtinerea certificatului de mostenitor este ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

La obtinerea certificatului de mostenitor este necesara transcrierea certificatului de deces?

Buna ziua ,
mama mea a decedat acum 8 luni in Germania, avand dubla cetatenie , germana si romana , si ultimul domiciliu in Germania.In anul 2006 a facut un depozit bancar la o banca din Romania,in baza actelor de identitate romanesti.Am deschis succesiune pentru acest depozit din Romania ,insa pentru eliberarea certificatului de mostenitor ,camera notarilor ne solicita transcrierea certificatului de deces emis de autoritatile germane , la primaria unde a avut domiciliul inainte de a parasi Romania .Este intr-adevar necesara transcrierea?
Cel mai recent răspuns: florentinacostescu , utilizator 16:19, 29 Septembrie 2015
Da, este necesara transcrierea, pentru a fi recunoscut in Romania
Este corect ce vi s-a spus de la Camera Notarilor Publici.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de punere in posesie - succesiune jackiss jackiss Buna seara! Bunicul meu a decedat in urma cu 1 an, mostenitori directi fiind eu ( ca nepot, mama fiind decedata de 20 ani, eu fiind singurul copil) si unchiul ... (vezi toată discuția)
Succesiune doar cu mostenitori rezervatari, ce este de facut? mircea999 mircea999 Buna ziua. Suntem 5 frati si trebuie sa facem succesunea dupa tatal nostru. Exista termene de timp, dupa care se percep taxe suplimentare de catre stat, daca ... (vezi toată discuția)
Vinzare pamint dragv dragv Am un titlu de proprietate pe numele bunicului decedat in 1991 - 1,470 ha teren arabil in cimp. Eu am o parte - 0.98 ha restul il detin 2 verisoare (surori), ... (vezi toată discuția)