avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Procedura instituire privilegiu imobiliar asociatie de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Procedura instituire privilegiu imobiliar asociatie de proprietari

Buna ziua,

In blocul unde locuiesc exista mai multi locatari cu datorii foarte mari la intretinere. Am inteles ca se poate pune privilegiu imobiliar pe apartamentele acestora. As dori sa stiu in baza caror acte se poate face acest lucru (ce acte trebuie sa prezinte asociatia de proprietari) si care este institutia abilitata pentru a inscrie acest privilegiu. Trebuie chemati mai intai in instanta pentru a obtine acest privilegiu?

Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 29 Septembrie 2015
DanAlyna, utilizator
Depuneti ultimile trei liste de plata asa cum le aveti, originale sau copii.
Niciodata asociatiei nostre nu ne-au solicitat cei de la OCPI sa legalizam listele de plata si nici alt inscris. Si impunem privilegii imobiliare de multi ani, de cate 2-3 ori pe an.
Caz orice in Romania, procedurile depind si de cei care le interpreteaza.
anul trecut am depus 20 de cereri de privilegiu imobiliar,anul asta doar 3 si una singura de radiere pt ca a platit tot si a vândut imibilul
actele care trebuiesc sunt urmatoarele dar sa fie corecte si citețe:
1-cerere de inscriere privilegiu imibiliar luata de la oficiul de cadastru
2-copie dupa ultima lista de plata dar atentie pt ca pe mine m-au intors de doua ori din cauza ei(la rubrica nume trebuie trecut tot numele si prenumele ex.eu aveam POPESCU M iar ei cereau POPESCU MARIA deci atentie si celalalt aspect trebuie sa-i dati numar de inregistrare sus in dreapta si trecut in registrul de intrare-iesire iar jos in dreapta trebuie trecut-conform cu originalul si pusa stampila si semnat)iar numele locatarului respectiv trebuie dat cu marker transparent de culoare verde sau galben
3-daca depune actele administratorul trebuie o imputernicire de la presedinte prin care administratorul poate depune sau ridica orice fel de acte in numele asociatiei la oficiul de cadastru
4-la mine, eu am depus actele ,a trebuit copie dupa filele din dosarul cu adunarea generala din care sa reiese ca eu am fost ales presedinte(o singura fila aici)iar cea de-a doua fila cu semnaturile membrilor prezidiului si membrilor comisiei de redactare a procesului verbal
5-copie dupa c.i. a celui care depune ipoteca
6-nu se plateste nimic
7-acum la radiere a fost problema deoarece inainte cereau adeverinta de la asociatie din care sa reiese ca locatarul are 0lei datorie dar acum cer declaratie pe proprie raspundere de la notar data de presedinte si de administrator precum ca locatarul nu are datorie si ca suntem de acord cu instrainarea imobilului care ne-a costat 124 de lei iar la cadastru radierea unei ipoteci costa 60 lei deci in total 184 lei ne-a costat asta fiind pe 17.09.2015
Buna ziua, privilegiul imobiliar daca a fost inscris pentru o anumita lista de intretinere, acesta opereaza si pentru urmatoarele liste de plata sau pentru urmatoarele datorii trebuie inscris un nou privilegiu imobiliar?
Ultima modificare: Marți, 26 Martie 2019
andreicsm, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitate depunere documente pentru instituire ipoteca privilegiu imobiliar dan_crihan dan_crihan Pentru instituirea ipotecii (privilegiu imobiliar) pe un apartament cu datorii la plata cotelor de intretinere mai vechi 3 luni, conform legii, se pot ... (vezi toată discuția)
Ipoteca pe casa de la cadastru? bogdanA2012 bogdanA2012 Buna ziua! In urma unei ne plati a unei persoane la intretinere care a fost administrator de bloc si care a sustras o suma de bani care se afla inca in ... (vezi toată discuția)
Înscrierea privilegiului imobiliar! ollyjunior ollyjunior Buna ziua, Sunt presedintele asociatiei de proprietari, am si eu doua intrebari. Poate gasesc si raspunsuri. Prima intrebare! Cine cauta oferte pentru orice ... (vezi toată discuția)