avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Incalc codul deontologic?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Incalc codul deontologic?

Buna ziua, am mare nevoie de un sfat. Situatia e urmatoarea: sunt avocat, am reprezentat o clienta(A) acum cativa ani, in procesc cu o terta pers ; ulterior, la solicitarea primeia(A), am asistat la un partaj (implicate fiind alte pers)pe concubinul(B) acesteia; intre A si B intre timp lucrurile au luat o intorsatura urata, si A imi cere sa-i fac o plangere penala in alta cauza impotriva lui B. Din cate stiu, acest lucru imi este interzis de codul deontologic. Am oare dreptate?
Cel mai recent răspuns: 49_711 , utilizator 02:38, 9 Octombrie 2015
Codul stabileste ca nu se pot reprezenta parti cu interese contrare in aceasi cauza sau cauze conexe.
Este o cauza conexa plangerea penala impotriva lui B, atata timp cat l-ati reprezentat pe B?
Eu as spune ca da.
Nu. Pe A nu ati reprez impotriva lui B. Chiar de ati fi facut o in cazul dat nu incalcati codul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Același avocat în douadouă cazuri care au legătură între ele. domnicaboba@yahoo.com domnicaboba@yahoo.com Bună ziua. Dacă tatăl meu a fost clientul unui avocat și acesta acum e avocatul fostului ginere are dreptul legal de a folosi probe de pe urma contractului ... (vezi toată discuția)
Incalcarea codului deontologic - raspunderea avocatului LucianAndrei LucianAndrei As dori sa stiu va rog in termeni reali, in ce masura poate fi tras un avocat la raspundere pentru incalcarea codului deontologic, mai exact in cazul unui ... (vezi toată discuția)
Lipsa calitate reprezentant brendissima brendissima daca la un termen raspunde cineva pt parte, dar de fapt nu mai avea dreptul sa reprez (cons jur caruia i-a incetat ctr de munca) si se depune totusi o cerere ... (vezi toată discuția)