avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reducerea timpului de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reducerea timpului de lucru

In cadrul asociatie sunt angajate la caserie doua persoane cu 8 ore/zi, urmare a introducerii programelor informatice precum si a modificarii modului de incasare datorita obtiunii membrilor si a reducerii cererilor de imprumut s-a redus timpul de lucru efectiv si dorim reducerea programului de lucru la 4 ore/zi. Intrebarea noastra este daca se poate legal reduce programul de munca cu mentionarea articolului legislativ.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:29, 30 Septembrie 2015
Codul Muncii
art.41
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.

(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
...
f) timpul de muncă şi timpul de odihnă.

art.17
....
(3) Persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, va fi informata cu privire la cel putin urmatoarele elemente:
....
l) durata normala a muncii, exprimata in ore/zi si ore/saptamana;
...
(5) Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducerea programului de lucur adrianantn adrianantn Buna ziua, Lucrez in cadrul unei companii care merge tot mai jos. Ieri am primit un mail prim care eram anuntati ca data fiind situatia companiei, ... (vezi toată discuția)
Reducere program de lucru de la 8 ore la 4 ore diacar diacar Buna ziua. Sotul a fost anuntat de la firma ca in lunile ianuraie si februarie, programul de lucru se va reduce de la 8 al 4 ore (din lipsa de lucrari, ... (vezi toată discuția)
Reducere salariu de baza pe motive economice stromelectro stromelectro as vrea sa stiu daca se poate reduce salariul de baza printr-o decizie data de angajator, pe motive economice si pe ce perioada , fara sa existe acte ... (vezi toată discuția)