avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzat de insusirea bunului gasit
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzat de insusirea bunului gasit

buna ziua , sunt sofer de taxi la o firma din capitala si in urma cu cateva luni am luat o clienta la comanda si dupa ce m-ia achitat cursa doamna respectiva sustine ca a uitat un telefon la mine in masina. eu dupa ce am terminat cursa cu doamna respectiva la cateva minute am luat alti clienti si este posibil ca ei sa fi gasit acel telefon eu nu am gasit nimic in masina. La cateva ore dispecera ma apeleaza prin statie sa ma intrebe daca am gasit un telefon in masina raspunsul meu a fost ca nu am gasit. Ieri ma trezesc cu o citatie acasa sa ma prezint de urgenta la politie am fost sa dau o declaratie, politistul care se ocupa de acest caz s-a purtat foarte urat cu mine acuzindu-ma ca eu lam luat si lam vandut ma pus sa fiu testat cu poligraful etc....Speriat ce cele intamplate am cazut de acord sai cumpar doamnei un telefon la fel. Acum va intreb pe dvs. este normal asa ceva , adica eu sa am grija sa ma uit in spate de fiecare data cand coboara cineva din masina sa nu uite ceva mai ales ca avem pe tetiera din spate scris de la primarie ca transportatorul nu raspunde de obiectele pierdute in taxi.Acum ce sa fac sa-i cumpar acel telefon doamnei respective sau mai pot sa fac ceva sa-mi dovedesc nevinovatia si sa merg mai departe sa fiu testat cu poligraful mai ales ca am citit pe net si nu este sigur ca mai da erori depinde de starea fiecaruia.Va multumesc si astept un raspuns cat mai urgent..
Cel mai recent răspuns: katalin92 , utilizator 20:50, 17 Februarie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
este o tactica a politiei sa intimideze sa obtine ce vrea si sa scape usor de dosar.
daca stiti ca dvs nu sunteti vinovat nu cumparati nimic, spuneti ca la decalratie ati fost intimidat.....
Sunt de buna credita si ma simt neindreptatit de ce m-i se intampla, Daca doamna i-l uita in maxi-taxi autobuz sau tramvai ce facea chema soferul la politie?Doresc un sfat cum sa procedez incontinuare .
Buna ziua! Puteti fi acuzat de furt, infractiune a carei pedeapsa este inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau amenda. Desigur, daca nu sunteti vinovat va trebui sa va formulati o aparare eficienta. Pentru infractiunea pentru care sunteti acuzat, impacarea partilor inlatura raspunderea penala, insa o impacare presupune o recunoastere tacita a faptei. Daca prin modul in care s-au comportat organele de cercetare penala vi s-a adus o vatamare intereselor dvs. legitime, puteti formula o plangere impotriva actelor de urmarire penala. Va doresc o zi placuta!
Daca nu l-ati luat dvs. nu ati avea de ce sa va faceti griji. Ei ar trebui sa faca dovada ca telefonul a fost pierdut chiar in masina, ori el putea fi pierdut oriunde, atat inainte, cat si dupa.

Daca a fost pierdut in masina pe urma trebuie facuta dovada ca dvs sunteti cel care l-ati gasit si vi l-ati insusit pe nedrept.

E multa munca pana aici si politistul stia asta :) De asta a fost amenintator. De asta era mai bine daca va duceati pregatit si nici intr-un caz sa nu mai recunoasteti o vina care nu va apartine. Veti plati in locul adevaratului hot, chiar daca vorbim doar de repararea prejudiciului.

Asta e infractiunea de care ati fost acuzat:

Art. 243 – Însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor
(1) Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparţine. (3) Împăcarea înlătură răspunderea penală.

Citeste tot: Art. 243 – Însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor [ link extern ] /


Daca stiti ca nu ati facut lucrul de care sunteti acuzat acolo, atunci mergeti tare pe pozitie. Daca vreti sa scapati de orice stres si sunteti dispus sa platiti, atunci cadeti la invoiala.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Septembrie 2015
Cristi321, utilizator

Alte discuții în legătură

Cauza penală - solicitare test poligraf gabics gabics Azi 08.09. am fost la politie primind o citatie, sa ma prezint ca martor,iar din discutii mai voalate am fost acuzat ca am zgariat 2 masini ale unui vecin. ... (vezi toată discuția)
Declaratie semi-mincinoasa furt/se poate retrage o reclamatie furt? clau22 clau22 Buna ziua,am fost astazi la politie pentru un furt,mai precis mi-a fost furat un telefon ieri, eu am declarat ca a fost furat in alt mod decat a fost el furat ... (vezi toată discuția)
Situatie test poligraf andrewculda andrewculda Buna ziua! Ma numesc Andrei Culda, sunt inscris nou pe acest forum tocmai pentru a afla raspuns la cateva intrebari. In urma cu ceva timp un coleg de-al ... (vezi toată discuția)