MIHAI GRIGORE a scris:
Reiterez afirmatia de inainte: faceti contestatie pentru ca nu ati fost instiintat sa va prezentati cu permisul la politie in vederea retinerii acestuia.Si aveti sansa sa vi se reduca suspendarea la 30 de zile!
SUCCES!
Va multumesc pentru raspuns, insa as dori sa stiu unde trebuie sa fac contestatia. La IJP Serviciul Politia Rutiera, sau la tribunal? Eu am facut ieri 17 iulie o sesizare catre IJP Ialomita,pe care am trimis-o prin posta cu confirmare de primire, pentru a fi sigur ca va capata un nr. de inregistrare, eu avnad domiciliul in Mun. Fetesti-Ialomita, iar incidentul respectiv a avut loc pe raza Mun. Medgidia -Constanta, unde dealtfel s-a sustinut si procesul. Instiintarea respectiva trebuia sa-mi parvina de la Pol Mun. Fetesti care a primit hotararea jud., si care mi-a ridicat si permisul de conducere in trafic dupa 20 de zile de cand intrasera in posesia hot. jud, sau de la IJP Ialomita, sau de la IJP Constanta?
Mai jos am sa arat cum am intocmit sesizarea in cauza, sesizare facuta catrea IPJ Ialomita . Aici este problema, trebuia sa o fac catre Constanta?
Dle Comandant,
Subsemnatul Lakatos Dorian Marian, legitimat cu CI seria __ Nr ______CNP ___________, eliberat de Pol ________la data de ______, domiciliat in ________________________, va aduc la cunostinta ca in urma unei hotarari judecatoresti mi s-a suspendat dreptul de a conduce cf. art.100, alin.3, lit.e din OUG 195/2002 republicata, pe o perioada de 30 de zile. Hotararea a parvenit Serviciului de Politie Rutiera Mun. Fetesti in data de 28 Aprilie 2009. In data de 17 iunie 2009, la 20 de zile dupa ce Politia Rutiera Fetesti a primit hotararea judecatoreasca, am fost oprit in trafic si mi s-a ridicat permisul , dandu-mi in schimb o dovada fara drept de circulatie. A doua zi dimineata m-am dus la Sediul Politie Fetesti la Dl. Comandant Pol. Rutiera, sa-l intreb ce este cu hotararea judecatoresca pentru ca eu nu aveam cunostinta de existenta ei si am aflat ca era datata din 28 aprilie 2009. In data de 17 iulie aveam dreptul dupa 30 de zile sa-mi ridic permisul, numai ca in data de 14 iulie 2009 am primit o recomandata de la IPJ Constanta Serv. Pol. Rutiera, in care imi faceau cunoscut faptul ca in baza art.100, alin.3, lit. e din OUG 195/2002 republicata mi-a fost suspendata exercitarea dreptului de a conduce pe termen de 60 de zile pentru faptul ca nu am predat Politiei permisul dupa instiintare . Va aduc la cunostinta ca de la data intrarii in posesie a hotararii judecatoresti de catre Serv Politie Rutiera Fetesti la data de 28 aprilie 2009 si pana la data de 17 iunie cand mi s-a ridicat permisul de conducere, nu am primit niciun fel de instiintare din partea Serviciului de Politie Rutiera in care sa fiu avertizat ca trebuie sa predau permisul de conducere in termen de 5 zile. Am fost indrumat de catre avocatul ce ma repezinta, sa va informez pe aceasta cale. Astazi 17 iulie trebuia sa intru in posesia permisului de conducere daca primeam instiintare din partea Serviciului de Politie Rutiera. Va rog mult sa analizati situatia respectiva si sa ajungem pe cale amiabila la o intelegere .Va multumesc.
Cu respect,
Lakatos Dorian 17 IULIE 2009
As dori sa stiu , dupa cum am scris mai sus unde ar trebui sa fac contestatia, deja am intrat in a doua luna fara permis de conducere.. sau ar trebui sa fac contestatie ( si cum ar trebui sa o fac?) . Unde sa o fac? La Tribunalul Constanta, La judecatoria Medgidia sau la Tribunalul de pe raza mun Fetesti, sau la Slobozia - resedinta de Jud.
Va multumesc si astept sa-mi raspundeti.