avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare silita: 30 de luni poprire 1/3 pe salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare silita: 30 de luni poprire 1/3 pe salariu

Acum 30 de luni, plus minus cateva zile, am fost executat silit de o banca pt un credit. Am primit acasa ordinul judecatoresc cu poprirea pe salariu, in cuantum de 1/3 (o treime din venit/salariu) si suma care trebuia platita, anume 13.500 Euro plus 6.000 RON cheltuielile executorului, asta insemnand 62.000 RON (ceea ce scrie in hotararea judecatoreasca de la vremea respectiva). In mod normal, si zic asta pentru ca mah asteptam la asa ceva la momentul respectiv, hotararea judecatoreasca a fost trimisa si la angajator, care, pe buna dreptate, a procedat de atunci si pana in ziua de azi, la retinerea si virarea in contul indicat a "treimii", care insemna atunci ca si acuma de altfel, aprox. 1.000 RON lunar. Pentru ca, dupa calculele mele, ca urmare a virarii in contul indicat in hotarare, in 30 de luni am platit cam jumatate din suma inscrisa in hotararea judecatoreasca, de curand am vrut sa "scap" de aceasta "piatra de moara" (poprirea), m-am hotarat sa apelez la o ruda apropiata, sa mah ajute sa achit suma restanta, dupa calculele mele in jur de 31-32.000 RON intr-o singura transa. Asa ca am sunat la executorul judecatoresc sa-mi spuna mai exact cat mai am de plata din acea suma. Mare mi-a fost surpriza cand acesta mi-a spus ca suma este aceeasi ca cea inscrisa acuma 30 de luni pe hotararea judecatoreasca. Am incercat sa mah lamuresc cum este posibil, cand eu am virat luna de luna 1/3 din venit in contul respectiv si cum dupa calculele mele trebuia sa mai am de plata doar jumatate din suma.
Am fost indemnat de catre executor sa vorbesc cu cei de la banca sa mah inteleg cu ei, poate imi fac o reducere. Problema mea este urmatoarea :
1. Cum este posibil ca dupa 30 de luni de plata a cate 1/3 din venit lunar, luna de luna, in contul indicat in hotararea judecatoreasca, sa am aceeasi suma de plata ca cea din ordinul judecatoresc?
2. Faptul ca am suma X care trebuie restituita/platita/retinuta specificata in hotararea judecatoreasca si virand 1/3 din salariul net lunar, luna de luna, nu inseamna ca suma va fi acoperita/platita integral din acea treime lunara?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:13, 30 Septembrie 2015
Nu luați în calcul penalitățile care se adaugă la sold:(.
Cand veți achita suma din titlu, se va face o actualizare a sumei și puteți contesta.
Bineînțeles ca și acum va puteti înțelege cu creditorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare debit pensie de intretinere Nemteanu Victoria Nemteanu Victoria Bună ziua! Fiica mea, studenta la Medicina, a obţinut o hotărâre judecătorească in 2019 prin care tatăl ei este obligat de către instanţă să îi ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu CORNELIA.G CORNELIA.G Va rog sa imi spuneti daca Dispozitia unui executor judecatoresc fundamentata pe o Incheiere facuta de acelasi executor judecatoresc sunt suficiente pentru a ... (vezi toată discuția)
Executare silita - poprire ContSters313331 ContSters313331 Buna dimineata! Am un credit la Cetelem de 5800 ron pe 120 de rate lunare fixe din cauza crizei economice am ramas in urma cu plata ratelor, din credit am ... (vezi toată discuția)