avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Amortizare achizitie software
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Amortizare achizitie software

Buna ziua, va prezint urmatoarea situatie:
- am achizitionat de la un furnizor o aplicatie software cu tot ce tine de ea, cod sursa, drepturi depline de folosire. Aceasta aplicatie o modific si o adaptez nevoilor mele si o folosesc mai departe in numele meu
- cum furnizorul imi este si client, voi presta in valoarea achizitii servicii si ii voi factura inapoi, dupa care vom face compensare. Prestarea serviciilor va fi pe o durata mai lunga deci intre momentul primirii facturii si compensare poat trece cateva luni.

Din cate stiu eu, aceasta achizitie va fi considera amortizare de imobilizare necorporala si va fi deductibila pe parcursul urmatorilor 3 ani.

Intrebarea mea este: cand incep amortizarea ei efectiv?
1.de la data in care am primit factura de la furnizor
2.de la data cand am facut documentul de compensare

Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 30 Septembrie 2015
alinescoo, utilizator
Cel mai recent răspuns: alinescoo , utilizator 21:56, 1 Octombrie 2015
Amortizarea incepe la data folosirii softului in scopul obtinerii de profit si se stabileste de administratorul societatii sau cel ce e imputernicit in acest sens. Adica, daca acel soft e achizitionat si nu e folosit, nu se amortizeaza.

Deci, inregistrarea cheltuielilor cu amortizarea nu e conditionata de data achizitiei sau compensarii.
Va multumesc mult domnule Manea pentru raspunsul oferit.
Toate cele bune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobilizari necorporale stratulat stratulat Licentele, brevetele, etc sunt imobilizari necorporale. Dar cheltuielile pentru actualizarea licentelor? Tot necorporale? Se considera ca amortizarea incepe ... (vezi toată discuția)
Compensare cu un nerezident alinescoo alinescoo Buna ziua, Va prezint situatia mea, poate va dati cu parerea. Eu ca PFA doresc sa achizitionez sursele unei aplicatii software de la un furnizor. In ... (vezi toată discuția)
Cum sa contabilizez-tratez facturile? alinafay_bv alinafay_bv Buna ziua, am un contract de \"prestarii servicii\" in valoare de 7500Euro, unde obiectul este\" furnizarea de servicii informatice ca analiza de business, ... (vezi toată discuția)