avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare dauna totala masina. Vanzare epava
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare dauna totala masina. Vanzare epava

Buna ziua,

Am avut acum doua luni un acident provocat de altcineva in Scotia. Masina are asigurare full CASCO Acum o zi cei de la firma de asigurare ne-au auntat ca ne pot da banii pe asigurare - pretul epavei. Au gasit dansii un cumparator pentru epava. Potentialul cumparator a sunat in Scotia unde i s-a spus ca trebuie sa plateasca pentru stocarea masinii pe timpul evaluarii un pret echivalent cu valoare epavei. Ce ne sfatuiti. Deja ne gandim la actionarea in instanta a fimei de asigurare.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: andreea125 , utilizator 14:55, 2 Octombrie 2015
Conform art. 51 alin (2) din Norma 23/2014 emisa de ASF:
........În cazul unei daune totale, dacă persoana păgubită face dovada radierii din circulaţie a vehiculului avariat şi a valorificării integrale a acestuia către o societate specializată în dezmembrarea şi reciclarea vehiculelor, valoarea rămasă este cea menţionată în documentele fiscale justificative eliberate de societatea respectivă, fără a putea depăşi 25% din valoarea vehiculului la data producerii accidentului.

Recomand sa faceti dovada radierii din circulatie si sa castigati si cei 25% - pretul de reciclare, din valoarea totala a autovehiculului.
Ultima modificare: Vineri, 2 Octombrie 2015
andreea125, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce suma de bani primesc pe o masina cu dauna totala Gabriel1990 Gabriel1990 Buna ziua, In data de 31.07.2017 mama mea a suferit un accident auto, ea fiind nevatamata, dar masina in urma constatarii asiguratorului este considerata ... (vezi toată discuția)
Dauna totala casco omniasig Ion stanica Ion stanica Este corect ca in cazul unei daune totale casco omniasig asiguratorul sa scada din valoarea asigurata inscrisa in contractul casco 25%valoarea epavei masinii ... (vezi toată discuția)
Daună totală în urma unui accident: asigurătorul mi-a dat de ales între 8000 de lei și scoaterea epavei la licitație. există un site unde se pot urmări aceste licitații? maru593 maru593 In urma unui accident, asigurătorul a declarat paguba totala si mi-a evaluat masina la 8000 RON. Mi s-a comunicat ca, daca aleg sa nu repar masina cu suma ... (vezi toată discuția)