avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... valabilitate acte de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

valabilitate acte de mana

Buna ziua,

Suntem 2 frati iar tatal meu a trecut pe fratele meu toate proprietatile, insa a intocmit doar o hartie de mana, semnata de doi martori. Acum tatal meu s-a razgandit si vrea sa anuleze acest act. Va rog sa imi spuneti daca acest act de mana are valabilitate si cum poate fi anulat.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Manuela Bernat , Consilier juridic 13:40, 18 Iulie 2009
Va multumesc pt. ajutor.
manuelabernat a scris:

daca e testament se poate revoca la notar
Daca scrie in contract ca in schimb fratele se angajeaza sa aiba grija de tatal si nu are grija, iara se poate anula in instanta!
succes

Daca este testament, se poate revoca prin orice alta forma testamentara, inclusiv testament olograf. Prin urmare, nu este nevoie de notar.

Daca este un contract de intretinere, sanctiunea nerespectarii obligatiilor nu este anularea, ci rezolutiunea.

Toate acestea doar pentru a utiliza exact acele notiuni pe care situatia de fapt si de drept le impune.

:bow:
daca asa va place mai mult ...
dar sa speram ca si cei care nu au studii in notiuni de drept vor intelege, nu vor fi dusi in eroare.
Concluzie: se pot ataca, rezolutiona, anula, rezilia, poate omul acela sa faca ceva sa schimbe situatia.
Prezentati-va la un AVOCAT cu actele sa va poata explica exact care varianta este valabila in cazul Dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare vanzare apartament RoxanaRAM RoxanaRAM Buna ziua! Care sunt actele necesare pentru a face vanzare-cumparare sau mostenire pentru un apartament? Intreb in contextul in care am o matusa de 82 de ... (vezi toată discuția)
Bună seara! o întrebare am și eu. am un act de moștenire ... Fuscel titel Fuscel titel Bună seara! O întrebare am și eu. Am un act de moștenire scris de mana cu martori, asa procedam atunci,este valabil?pot sa atac în instanta cu el? ... (vezi toată discuția)
Nepotii dupa frate sunt mostenitori rezervatari ? x21102007 x21102007 Buna ziua, 1. Copiii fratilor defunctului pot contesta un testament autentic, in calitate de mostenitori rezervatari ? 2. Un testament autentic poate fi ... (vezi toată discuția)