avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Ce actiuni recomandati?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Ce actiuni recomandati?

Buna ziua,
In martie 2015 am agreat cu sculptor din Nucsoara (menţionarea numelor de persoane fizice / juridice în mesajele din Forum este interzisă) sa execute o lucrare, constand in set mobilier de bucatarie, din lemn, in stil traditional, sculptat si pictat. In momentul incheierii acordului, s-au intocmit schite cu dimensiunile si specificatiile fiecarei piese de mobilier, iar pe data de 31.03.2015 am achitat 50% din valoarea agreata a lucrarii, cu titlu de avans. Pe data de 20.04.2015 sculptorul m-a rugat sa ii achit si restul lucrarii, ca ajutor pentru a-si rezolva anumite probleme financiare. Astfel, pe data de 20.04.2015 i-am achitat integral lucrarea, tinand cont ca este un nume cunoscut in peisajul cultural local, ca a fost primit de catre familia regala, etc aspecte care indicau o buna reputatie. Din pacate, astazi, 30.09.2015, lucrarea nu este livrata iar personajul nostru nu raspunde la mesaje, notificari pe email sau sms.
Intentionez sa demarez impotriva lui o actiune pentru recuperarea sumei si as dori sa stiu ce cai legale imi recomandati, inclusiv de drept penal.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: badea_doina , utilizator 22:53, 30 Septembrie 2015
Ați încheiat vreun contract?
Nu, avem in schimb corespondenta scrisa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadru legal incalzire prin pardoseala i_pica i_pica Intentionez sa instalez un sistem de incalzire prin pardoseala intr-un apartament la etajul 7 din 10. Instalatia cuprinde pe langa sistemul de automatizare si ... (vezi toată discuția)
Diferente reabilitare termica blocuri Kyandra Kyandra In ultima vreme, vad ca, cel putin in Bucuresti, multe blocuri au intrat in procesul de reabilitare termica. Cu toate acestea, am observat diferente in modul ... (vezi toată discuția)
Parcare privata ascgmg ascgmg Buna ziua, Avem urmatoarea problema: intr-un ansamblu imobiliar nou, langa blocuri s-au vandut parcela cu parcela si locuri de parcare (fara niciun spatiu ... (vezi toată discuția)