avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda CNADR pentru rovigneta in localitate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda CNADR pentru rovigneta in localitate

in localitatea Sangiorgiu de Mures, DN15, exista o camera fixa pentru verificare rovigneta. Aceasta este pozitionata in localitate, dupa ea, la cca 150 m este o statie OMV si dupa alti cca 300 m e tabla ce indica iesirea din localitate. Orasul Tg-Mures este lipit de aceasta localitate deci practic nu exista portiune de DN intre localitati - tablele de iesire din oras si intrare in alta localitate sunt una langa cealalta. Am primit o amenda de lipsa rovigneta valabila pentru ca am mers sa alimentez in statia OMV aflata dupa camera fixa dupa care m-am intors.
Poate fi contestata cu sorti de castig aceasta amenda sau exista vreo prevedere legala prin care daca nu esti in localitatea de resedinta nu are importanta? ce documente trebuie sa prezint pentru contestatie?
Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Septembrie 2015
Cristi_1972, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:54, 1 Octombrie 2015
Daca va asumati riscul si efortul necesar solutionari in instanta,aspectele precizate referitor la lipsa indicatoarelor ar constitui element de analiza care poate conduce la anularea PV rovinieta
Procesele verbale emise de CNADNR prezinta mai multe "hibe"care atent analizate si impotriva carora se formuleaza in termen legal plangere contraventionala,pot conduce la anularea PV
Printre elementele care atrag anularea PV se afla si semnatura electronica
Un alt element il constituie lipsa panourilor informative care sa atentioneze tronsonul de drum unde rovinieta este obligatorie-conform legislatiei europene

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta nicom70 nicom70 n data de 06.04.2011 am primit un PV de la CNADNR in care mi comunica faptul ca la data de 27.10.2010 ora 06.42 am fost surprins de aparatele CNADNR pe DN4 km ... (vezi toată discuția)
Este necesara rovinieta pana la aeroportul otopeni? ContSters276989 ContSters276989 Am cautat pe multe site-uri iar raspunsurile sunt impartite. Este necesara rovinieta pana la aeroportul Otopeni pentru o masina inmatriculata in judetul ... (vezi toată discuția)
Drumuri nationale/europene in interiorul localitatilor? ionelazibi_94 ionelazibi_94 am fost oprit de politie si mi-a fost intocmit pv de contraventie pentru ca circulam cu luminile stinse si nu aveam nici rovinieta.ma aflam in interiorul ... (vezi toată discuția)