avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... NU AM PRIMIT PV DE CONTRAVENTIE
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

NU AM PRIMIT PV DE CONTRAVENTIE

Buna ziua,
Pe 15 mai mi-a fost suspendat permisul de conducere pe 30 de zile.Agentul de politie nu mi-a inmanat PV care imi revenea ci doar dovada inlocuitoare(de semnat am semnat PV dar nu mi l-a dat!!).In prima faza nu am stiut ca am primit si amenda dar acum 5 zile am primit o adresa de la primarie prin care sunt instiintat ca am de plata o amenda de 240 lei.Daca conform PV aveam de platit o suma mai mica in 48 de ore iar eu nu am stiut?Cum pot rezolva?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: noemi80 , utilizator 10:07, 22 Iulie 2009
Daca acesta nu a fost comunicat in termenul legal de o luna , opereaza sanctiunea nulitatii absolute a procesului verbal.
Ultima modificare: Joi, 16 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Domnule NicolaeGabrielM , atunci cand ati semnat procesul verbal de contraventie agentul de circulatie avea obligatia sa va dea un exemplar insotit de acea dovada ! motivatia ca nu vi l-a dat si v-ati dat seama de acest lucru nu sta in picioare dintr-un foarte simplu motiv: CAND AVEATI DE GAND SA PLATITI AMENDA SI IN BAZA CARUI DOCUMENT????
Din punctul meu de vedere(subliniez) nu aveti nici o sansa la contestatie fiindca semnatura dvs este pe procesul verbal si judecatorul , ca orice om de bun simt , va va intreba : " Domnule X , daca ati constatat ca va lipsea procesul verbal mergeati la politie a doua zi , a treia zi , a patra zi , nu dupa ce primeati acasa instiintarea de plata! Fapt care demonstreaza ca nu aveati de gand sa platiti amenda!"
Nu sunt judecator ...va puteti incerca sansele insa sunt MINIME!
Alta data sa stiti ca orice semnati poarta consecinte!
SUCCES!
Buna!
Aceeasi problema am si eu
In data de 18 Iunie am accidentat un biciglist dar de atunci inca nu am primit procesul verbal deci niic amenda.Am primit o dovada pt 15 zile care deja mia expirat,si tot nu stiu nimic despre dosarul meu
Ar trebui sa ma duc la politie sa intreb de amenda?nu cumva sa imi tot creasca amenda pe motiv ca nu lam platit la timp.
La d-v este cu totul alta situatie, trebuie sa verificati situatia dosarului la politie sau la parchet, pentru ca fiind vorba de acidentarea unei persoane mai mult ca sigur se fac cercetari pentru vatamare corporala
Ultima modificare: Marți, 21 Iulie 2009
Analore, utilizator
Ok am inteles
Multumesc frumos pt raspuns
chiar maine ma voi duce la politie mai apoi la parchet sa intreb de el

Alte discuții în legătură

Cum sa procedez cu o amenda primita in 2011, fara sa fiu instiintat? shakur shakur Am avut placuta surpriza cand am vrut sa imi platesc impozitul pe casa, ca am de achitat 400 lei pentru o amenda primita de la Politia Romana in August, 2011. ... (vezi toată discuția)
Este normal ca dupa 5 luni de zile sa ma mai amendeze pentru ceva ce se stia ca am facut acum mult timp ?! ascanyo ascanyo Azi am primit rezoluţia de la parchet cu NUP dintr-un caz de asta vara in care am fost depistat cu 105 km/h la intrarea in localitate si o alcoolemie de 0,85 ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv intocmit gresit ContSters105013 ContSters105013 Buna ziua, Pe scurt: Am fost oprit de agent..radar..nu am semnat PV. Pe PV au trecut adresa din buletin, fara sa observe ca am mutatie in alta localitate. ... (vezi toată discuția)