Buna ziua,doresc sa aflu daca o plingere penala in care s-a inceput urmarirea pentru inselaciune(art.244 c.p) poate suspenda un proces civil in care speta este aceiasi,respectiv evacuarea din imobil pentru faptul ca propietarii nu au mai vrut sa faca contract de inchiriere,eu ca parte in dosar(pirit) mi-am achitat toate darile catre ei,respectiv chiria iar utilitatile au fost platite lunar in totalitate.
Am dovezi beton la dosar dar instanta spune ca nu am contract cu ei,deci stau abuziv in propietatea lor.La inchiriere am cazut de acord asupra chiriei cit si asupra tuturor conditiilor.
Rugamintea este de a primi un raspuns profesionist cit mai repede posibil ca pe 13.10 este proba cu martori si cred ca se incheie procesul.
Va multumesc
Se poate suspenda cauza civila numai daca procesul penal/urmarirea penala are legatura cu cauza civila.
p.s. un raspuns "profesionist" cu adevarat, il veti putea primi numai dupa ce vor fi studiate toate actele pe care le aveti in legatura atat cu procesul civil cat si cu plangerea penala, de catre un profesionist.
Va multumesc pentru raspuns,dar cind am folosit cuvintul,,profesionist"faceam referire la profesia dvs.pentru ca am mai primit raspunsuri la panumite intrebari de la utilizatori care de multe ori isi dau cu parea.
DA,urmarirea penala are strinsa legatura cu procesul civil prin faptul ca eu pirit in civil,sint reclamant in penal.
Am primit acasa o instiintare ca s-a inceput urmarirea penala sub incidenta art.244 c.p impotriva propietarilor.
Daca doriti o complectare la intrebarea mea,va multumesc anticipat
ART. 413c.p.c.
Suspendarea facultativă (1) Instanţa poate suspenda judecata:
1. când dezlegarea cauzei depinde, în tot sau în parte, de existenţa ori inexistenţa unui drept care face obiectul unei alte judecăţi; 2. când s-a început urmărirea penală pentru o infracţiune care ar avea o înrâurire hotărâtoare asupra hotărârii ce urmează să se dea, dacă legea nu prevede altfel;
3. în alte cazuri prevăzute de lege.
(2) Suspendarea va dura până când hotărârea pronunţată în cauza care a provocat suspendarea a devenit definitivă.
(3) Cu toate acestea, instanţa poate reveni motivat asupra suspendării, dacă se constată că partea care a cerut-o nu are un comportament diligent în cadrul procesului care a determinat suspendarea, tergiversând soluţionarea acestuia, ori dacă urmărirea penală care a determinat suspendarea durează mai mult de un an de la data la care a intervenit suspendarea, fără a se dispune o soluţie în acea cauză.
Reglementări anterioare:
- alin. (1) pct. 1: art. 244 alin. 1 pct. 1 din vechiul Cod de procedură civilă
- alin. (1) pct. 2: art. 244 alin. 1 pct. 2 din vechiul Cod de procedură civilă
- alin. (2): art. 244 alin. 2 din vechiul Cod de procedură civilă
Eu nu vad legatura, nu stiu cu ce v-ar fi inselat, nu cunoastem exact ce s-a intamplat.
Din ce spuneti, ca n-au mai vrut sa incheie contract, nu reiese ca ati fost inselat. Proprietarii nu sunt obligato sa inchirieze cat doreste chiriasul, contractul se poate rezilia, nu stiu care e situatia dv. specifica, dar poate ar trebui sa luati actele sa mergeti la un avocat, sa nu faceti cheltuieli inutile cu dosare care va pot costa mult.
Multumesc pentru raspuns,dar situatia mea este urmatoarea:am inchiriat pe 3 ani cu 900 lei pe luna ,cu contract legal de inchiriere si flotant.Aceste date le-am convenit inainte de a ma muta.Din toate eu sint cel care a platit lunar 900 lei,iar propietarii cind in iulie 2015 i-am amenintat ca nu le mai platesc chiria pina nu face contract cum am convenit,m-au dat in judecata ca locuiesc abuziv.
Pai dupa logica mea am fost inselat,dovada sta in punerea in miscare a actiuni penale sub incidenta art.244 c.p facuta de procurorul de caz.Toate cea ce spun sint inregistrate audio video si sint depuse la parchet, miscare cred ca in urma ascultarilor a decis punerea in miscare a actiuni penale.
Eu am fost de buna credinta si m-am achitat la timp toate obligatiile .EI NU.Va multumesc inca o data.
Plingere penala
leusan
intr-un proces civil , unde probele reclamantului sunt falsificate ,se poate invedera instantei ca s-a depus plingere penala ? Ce efect are aceasta? ... (vezi toată discuția)