avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intoarcerea la serviciu dupa CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intoarcerea la serviciu dupa CCC

Buna ziua,
Ma intereseaza sa stiu cand ma pot intoarce la locul de munca din CCC daca sunt in concediu fara plata de la varsta de 1 an a copilului,adica sa fiu mai explicita...am nascut pe 17 noiembrie 2013 si am optat pentru CCC pe perioada de 1 an dupa care nu m-am putut intoarce la munca din motive intemeiate drept pentru care am facut cerere sa raman in CCC pana la varsta de 2 ani ,dar fara plata a indemnizatiei ci am primit decat alocatia de 200 lei a copilului.Pe17 noiembrie 2015 copilul face 2 ani asadar daca sunt in fara plata este valabil sa ma intorc cu o luna inainte sau ma pot intoarce la serviciu cand implineste copilul 2 ani...Cand ma pot intoarce exact?Si ce trebuie sa fac inainte de a ma intoarce la locul de munca?Trebuie sa fac o cerere de revenire la locul de munca?Si cu cat timp inainte sa o fac daca trebuie?
Vamultumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ellamanuela , utilizator 17:15, 7 Octombrie 2015
1. Dvs. sunteti in concediu fara plata pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani.

2. - Puteti relua activitatea cel mai tarziu in ziua urmatoare aceleia in care copilul implineste 2 ani.
- Adica reveniti la serviciu cu data de 18.11.2015.
- Faceti o cerere catre angajator (cam cu 10 - 14 zile inainte) prin care solicitati reluarea activitatii.
ellamanuela a scris:

...Trebuie sa fac o cerere de revenire la locul de munca?Si cu cat timp inainte sa o fac daca trebuie?
Vamultumesc anticipat!

NU exista niciun text de lege care sa prevada cu cat timp inainte puteti face acea cerere.

In speta,o puteti depune si cu o zi inainte de expirarea perioadei CCC.
1. Este posibil ca pe perioada cata ati fost in CCC sa fi fost angajata alta persoana in locul dvs. pe perioada determinata.

2. - De aceea v-am recomandat sa faceti cererea cu 10 -14 zile mai inainte pentru ca persoana respectiva, care nu se astepta sa reveniti mai repede din CCC, sa incerce sa-si gaseasca un alt loc de munca pana reluati dvs. activitatea.
- Nu exista text de lege care sa prevada cu cat timp inainte puteti face cererea dar este vorba de omenie si de respect fata de semenii nostri.
Multumesc din suflet pentru sfaturi!O zi cat mai placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincadrarea in munca raduandrey raduandrey Este angajatorul obligat sa ma primeasca inapoi,si pe ce perioada,daca eu revin mai devreme la locul de munca,mai exact doar dupa 8 luni din cei doi ani (vezi toată discuția)
Intoarcere din ccc nataliaz nataliaz buna ziua ma aflu in CCC . Am optat pt perioada de 2 ani. Daca sotul meu nu sta o luna acasa, conform legii, eu trebuie sa ma intorc cu o luna mai repede ... (vezi toată discuția)
Stimulent de inserție Fmrs Fmrs Buna ziua sunt in CCC de la actualul loc de muncă , copilul meu are 1 an și 6 luni , întrebarea mea este , pot să reiau activitatea în altă societate ... (vezi toată discuția)