avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... conditii deosebite dupa 2001
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

conditii deosebite dupa 2001

Buna ziua. Am urmatoarea problema: o adeverinta pentru conditii deosebite lucrate in perioada 2003-2007, nu a fost acceptata de CJP, pe motiv ca in listele in format electronic transmise de angajator, subsemnatul nu figureaza decat la conditii normale de lucru. In urma investigatiilor facute la sediul angajatorului am constatat ca CJP are dreptate: "s-a omis" #-o desi exista pontaje, state de plata si fluturasi care atesta conditiile grele de munca (mai precis in turnatorie). La solicitatea mea expresa, adresata conducerii societatii, am primit raspuns ca regreta omisiunea (Sic!) :(( dar ca nu se poate face acesta rectificare, deoarece ar mai trebui platiti niste bani la CJP si ca nu au un act in baza caruia sa faca aceasta!! Eu stiam ca exista o prevazut in lege, ca si in situatia in care nu s-a platit, angajatului i se va recunoste contributia, urmand ca CJP sa-si recupereze prejudiciul de la angajat! As fi recunoscator, daca cineva ar aminti pe forum legea in discutie, al caei nr. imi scapa.:( Exista o cale de a determina angajatorul sa rectifice greseala, in afara de actiunea in justitie?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:21, 2 Octombrie 2015
@susnea1958 mentionati, citez: " ... La solicitatea mea expresa, adresata conducerii societatii, am primit raspuns ca regreta omisiunea dar ca nu se poate face acesta rectificare, deoarece ar mai trebui platiti niste bani la CJP si ca nu au un act in baza caruia sa faca aceasta ! Eu stiam ca exista o prevazut in lege, ca si in situatia in care nu s-a platit, angajatului i se va recunoste contributia, urmand ca CJP sa-si recupereze prejudiciul de la angajat ! .... "
Personal nu cunosc prevederea legala de care amintiti.
Puteti crea insa baza legala (actul) pentru ca societatea sa fie obligata sa plateasca diferenta de bani, prin deschiderea unei actiuni in instanta si obtinerea unei hotarari definitive.
De altfel, sfatul cu deschiderea unei actiuni in instanta vi l-am dat deja si in alta discutie deschisa anterior de dvs.
www.avocatnet.ro/content/for...
Va multumesc din nou. Ma gandeam ca discutiile anterioare fiind la subiectul legea 50/1990, sa deschid un nou subiect, pe intrebarea de fata. (Cu subiectul acela, am rezolvat, noua adeverinta a fost recunoscuta de CJP). Acesta a doua adeverinta nu este recunoscuta de CJP pentru ca angajatorul nu a specificat in lista in format electronic transmisa, pozitia mea in conditii deosebite, ci normale de lucru! (Omisiune recunoscuta). Pe alt forum, cineva mi-a raspuns: "este vb de codul civil si principiile generale privind executarea obligatiilor.... actiunea in regres". Din pacate nu a scris si un nr. sau paragraf!. (mai caut). Eu ma gandeam ca inainte de actiunea in justitie, sa incerc o mediere, pentru ca la sediul angajatorului exista documente doveditoare: pontaje, state plata, fluturasi.(am verificat in contabilitate si la personal). Numai daca exista rea vointa a angajatorului si refuza sa faca rectificarea in lista in format electronic de la CJP, voi actiona in justitie. Din cauza acestui angajator, iesirea mea la pensie se amana cu 1 an de zile, si n-ar fi chiar o tragedie, daca n-ar fi in faliment (suspendat temporar).
Nu este rau sa incercati o mediere, cu conditia ca angajatorul sa doreasca acest lucru si daca Da sa prezinte toate documentele pe care le detine, legat de activitatea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ord. 50/1990 susnea1958 susnea1958 Buna ziua. Casa de pensii refuza sa valorifice o adeverinta pentru grupa II de munca, pentru perioada: 1980-1982, motivand ca angajatorul a precizat incadrarea ... (vezi toată discuția)
Curs mediatori vintagemlm vintagemlm Stiti cumva: - daca exista cursuri de mediatori gratuite? Sau la preturi...mai mici (tot ce am gasit eu pe net erau peste 3000 ron). - unde gasesc o ... (vezi toată discuția)
Grupa de munca tlefter tlefter Buna ziua, In urma unei actiuni in instanta avand drept scop incadrarea in grupa 2 (Doi) de munca [b] \" conditii deosebite\"[/b] instanta de judecata a ... (vezi toată discuția)