avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Grupa de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Grupa de munca

Buna ziua,
In urma unei actiuni in instanta avand drept scop incadrarea in grupa 2 (Doi) de munca " conditii deosebite" instanta de judecata a hotarat: 1-Obliga paratul MApN sa recunoasca si sa acorde grupa a II-a de munca reclamantului. 2-Obliga paratul MApN sa elibereze adeverinte referitoare la grupa de munca.
Am depus dosarul de pensie la care am atasat si adeverinta referitoare la grupa de munca,insa, aceasta nu poate fi luata in calcul intrucat MApN refuza sa plateasca asigurarilor sociale pentru perioada in care am fost incadrat in grupa 2(doi) ca urmare "Sentintei instantei de judecata" Ce trebuie facut in aceasta situatie? era necesar ca instanta de judecata sa precizeze si obligativitatea platii catre asigurarile sociale pentru perioada in care am fost incadrat in grupa 2(doi) ?
Va multumesc,
Lefter
Cel mai recent răspuns: tlefter , utilizator 18:22, 20 Noiembrie 2016
Probabil, motivul MApN ca refuza plata retroactiva a contributiei majorate pentru grupa de munca este lipsa mentiunii in acest sens din hotararea instantei de judecata.
Puteti solicita MApN, in scris, cu nr. de inregistrare/ data, sa va comunice nr/ data pentru documentul de plata a diferentei retroactive de contributie pentru grupa de munca. Veti primi astfel, ca raspuns, daca s-a platit diferenta sau de ce nu s-a platit.
Multumesc pentru raspuns,totusi,ma intreb? la ce bun o hotarare a instantei ? care, desi decide; Obliga paratul la recunoasterea si acordarea grupei doi de munca nu schimba cu nimic situatia? Practic actiunea desi a fost supusa judecatii si s-a dat o sentinta, efectul juridic este ZERO. Ma intreb ce a hotarat instanta ? eliberarea unui document fara valoare ? Oare hotarand obligarea paratului la recunoasterea si acordarea grupei doi de munca aceasta nu presupune si plata contributiei majorate ?
Multumesc,
Lefter
MApN profita de lipsa respectivei mentiuni din hotararea judecatoreasca si nu plateste retroactiv contributia majorata.
Nu puteti contesta ca MApN nu a respectat hotararea instantei de judecata, pentru ca a recunoscut grupa de munca si v-a eliberat adeverinta.
Intra pe rol acum CJP care nu ia in considerare adeverinta daca nu sunt platite contributiile majorate de catre MApN.
Nu vad rezolvarea decat sa reveniti la tribunal si sa solicitati hotarare si pentru mentiunea respectiva cu achitarea contributiei retroactiv.
Multumesc,totusi daca adeverinta este intocmita corect CJP este abilitata sa verifice si asa zisele documente verificabile ce au stat la baza eliberarii respectivei adeverinte ?Este precizat acest lucru undeva ?
CJP nu are atributii legale legate de verificarea de care amintiti dvs., doar pentru incadrarea in prevederile legislative.
Plata contributiei suplimentare sa face de catre angajator in cont la trezorerie. Platile efectuate se comunica si la CJP.
MApN v-a acordat grupa de munca respectand hotararea instantei, dar nu a virat si banii reprezentand contributia restanta pentru grupa de munca acordata.
Contributia pentru grupa de munca este mai mare decat cea pentru conditii normale de lucru.
MApN este institutie bugetara si daca nu are in bugetul anual prevazute aceste contributii nu poate sa le efectueze.
Daca nu va acorda grupa de munca/ nu va emitea adeverinta, aveati posibilitatea sa dati in judecata MApN pentru nerespectarea unei hotarari judecatoresti.

Alte discuții în legătură

Incadrare grupa ii de munca Brokeru22 Brokeru22 Mama lucreaza in cadrul unui Serviciu de Ambulanta. Munca desfasurata in perioada martie 1990-aprilie 2001 a fost incadrata in grupa II de munca, are ... (vezi toată discuția)
Gr.i de munca vs conditii speciale ContSters42179 ContSters42179 Buna seara! Caz: peste 200 de persoane au lucrat pana la 01.04 2001 in cadrul sectiei Turnatorie (otel si fonta), gr.I de munca. Tot de la aceasta data firma ... (vezi toată discuția)
Grupa de munca robertsega32 robertsega32 am avut proces cu un fost angajat care a solicitat acordarea grupei de munca. procesul a fost cvastigat de angajat. acum au solicitat si alti fost muncitori, ... (vezi toată discuția)