avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce fac daca un posibil cumparator imi solicita copie a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce fac daca un posibil cumparator imi solicita copie a Certificatului de Urbanism si a Actului de proprietate?

Buna ziua,

Sunt in curs de a vinde o proprietate si cel care doreste sa o cumpere imi solicita copie a Certificatului de Urbanism si a Actului de proprietate pt a le verifica. Este in regula sa ii dau aceste acte in copie? Poate sa imi faca probleme sau poate sa faca ceva ilegal cu ele?

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 1 Octombrie 2015
tommyy85, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 09:49, 2 Octombrie 2015
teoretic nu ar avea ce sa faca cu ele, documentele va sunt necesare la cartea funciara, insa pentru buna credinta i le puteti prezenta fara sa intre si in posesia lor.
Daca vreti sa vindeti, ii dati copii xerox simple. E absurd sa credeti ca poate face ceva cu ale in afara de a verifica ce poate construi, in ce limite, care e istoricul proprietatii etc.
Dupa caz, am analizat acte din istoricul unei proprietati cu sutele. Nu ai ce face cu o copie, mai ales ca, daca vrei, poti solicita o copie a oricarui act de proprietate daca imobilul are CF. Asadar, nu-i dati mai mult decat poate obtine singur, doar ca ii scutiti lui si dv. timp, efort, bani.
E dreptul cumparatorului sa vada ce cumpara, sa verifice, iar studiul la fata locului nu e eficient, de cele mai multe ori sunt necesare acte suplimentare, clarificari etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificare acte cumparare teren roland81 roland81 Stimati Avocati/Juristi/Consultanti, Va solicit ajutorul deoarece ma aflu intr-o situatie care imi genereaza multe fire de par albe si nopti nedormie: Am ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare Sara19t Sara19t Buna ziua, Vreau sa vand un imobil, iar potentialul client doreste copii de pe toate actele de proprietate, cadastru si intabulare, pentru ca notarul sa le ... (vezi toată discuția)
Dovedirea dreptului de proprietate suciu_diana suciu_diana Buna ziua, pentru inchirierea unui spatiu, autorizatia emisa de catre primarie este act doveditor al proprietatii? Este vorba de o autorizatie emisa ... (vezi toată discuția)