avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... tulburare de posesie sau nu?????
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

tulburare de posesie sau nu?????

Buna ziua...am si eu o rugaminte......am o istorioara destul de complicata la care as dori sa fiu ajutat sa inteleg ce variante am.
Mama mea a murit cand eram mic...iar tatal meu ma parasit cand aveam cateva luni.Eu am fost crescut de bunicii mei ...parintii mamei mele.Ei mai aveau un baiat...fiul lor si fratele mamei mele decedate.Precizez ca de mic nu m-am inteles cu acest unchi al meu..el fiind o persoana diferita de mine..cu alte viziuni asupra vietii.
Acum dupa decesul bunicilor mei...ar trebui sa facem succesiunea...in schimb el nu are banii necesari...valoarea succesiunii fiind de aprox 9000 rol.El este casatorit si pe buletin are domiciliul in casa unde sta impreuna cu familia lui...insa de un timp sa mutat in casa..unde am stat impreuna cu bunicii mei..si unde am eu adresa pe buletin.Precizez ca numele meu de familie nu este identic cu al bunicilor mei..eu purtand cel al parintilor mei.Dar am actul prin care bunica mea mi-a fost tutore.
De o vreme unchiul meu sa mutat aici in casa....incepe sa faca scandaluri ....precizez ca nu are un loc de munca....si in plus incepe sa-mi aduca jigniri personale,mie si logodnicei mele.
As dori sa stiu daca pe termen legal el poate fi obligat sa iasa din casa...cel putin pana va fi facuta succesiunea dar va reamintesc el nu doreste sa o faca ...motivand ca este prea scumpa si ca nu are banii.....si ce as putea face ptr a scapa....de certurile pe care le am cu el.
Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Vineri, 17 Iulie 2009
ContSters96325, utilizator
Va puteti adresa organelor de politie co o sesizare in care expuneti lucrurile asa cum se petrec , cerand sa i se puna in vedere unchiului dvs. sa inceteze cu acel comportament inadecvat si totodata cereti evacuarea acestuia din casa, pana la solutionarea procesului de succesiune.
din punct de vedere penal nu este vorba de o tulburare de posesie, dat fiind ca si unchiul dumneavoastra are dreptul la jumatate din imobilul respectiv. daca nu mai exista alti mostenitori, dumneavoastra si unchiul mosteniti cate 1/2 din averea bunicilor dumneavoastra, dumneavoastra venind la mostenire in numele mamei dumneavoastra.

ar trebui sa procedati dumneavoastra la efectuarea succesiunii, si, in masura in care mai exista alte bunuri sa solicitati sa va fie repartizaat dumneavoastra unchiului restul de bunuri ( daca exista) iar in masura in care aceste bunuri nu sunt suficiente, ati putea sa -i platiti o sulta ( o diferenta de bani, pana la concurenta valorii casei), sau daca aceasta nu este o posibilitate atunci ar trebui sa acceptati impartirea casei in doua si sa va faceti o intrare separata, spre a nu va mai intalni cu respectivul unchi.

in prezent singura fapta penala pentru ar putea raspunde unchiul dumneavoastra ar fi insulta , dar si pentru a se realiza continutul acestei infractiuni trebuie respectate anumite conditii.

succes!
Avand in vedere ca unchiul dumneavoastra nu dispune de resurse financiare, va recomand sa va adresati instantei de judecata , in vederea dezbaterii si iesirii din indiviziune.Competenta , in acest sens , e judecatoria in a carei raza teritoriala e situat bunul imobil.
.incepe sa faca scandaluri ....precizez ca nu are un loc de munca....si in plus incepe sa-mi aduca jigniri personale,mie si logodnicei mele.

Iar daca comportamentul unchiului dumneavoastra depaseste o limita a firescului , in ceea ce priveste situatiile tensionate , pentru moment , sesizati agentii de politie.
Ar fi util , totusi , sa-i comunicati dorinta dumneavoastra de a nu mai convietui cu el , tocmai din cauza unui comportament greu de tolerat , si ca e necesar sa luati o decizie , fie avand si aportul lui , fie numai dupa propriile convingeri.
Ultima modificare: Joi, 16 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune + tulburare de posesie sau nu????? ContSters96325 ContSters96325 Buna ziua.Am 2 probleme si as ruga un avocat daca ar putea sa ma lamureasca sa stiu d.p.d.v. legal ce sanse de castig am. SUCCESIUNE 1.Cand eram mic mama mea ... (vezi toată discuția)
Mostenire marianionut marianionut Buna ziua, Am o problema la care va rog sa ma ajutati. Va expun situatia mea. In urma decesului tatalui meu in anul 2012 au aparut foarte multe probleme cu ... (vezi toată discuția)
Mostenire casa parinteasca david08 david08 Buna ziua, Povestea este in felul urmator, bunicul meu a murit in anul 2002, iar unchiul meu impreuna cu sotia lui s-au mutat in casa parinteasca unde inca ... (vezi toată discuția)