avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE + TULBURARE DE POSESIE SAU NU?????
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE + TULBURARE DE POSESIE SAU NU?????

Buna ziua.Am 2 probleme si as ruga un avocat daca ar putea sa ma lamureasca sa stiu d.p.d.v. legal ce sanse de castig am.
SUCCESIUNE
1.Cand eram mic mama mea a murit.iar tatal meu ma parasit.Am fost luat in tutela de parintii mamei mele,deci bunicii mei.Ei mai aveau un baiat....fratele mamei decedate.In acest caz.....acum cand ei amandoi au decedat....trebuie sa fac succesiunea...care este in jur de 9000 rol....el nu are interes sa o faca avand cu sotia lui un apartament......si neavand bani ptr asi plati partea lui din succesiune...el nevroind sa o faca ptr ca nu vrea sa vanda casa.Eu din contra as vrea sa facem succesiunea si sa-mi recuperez intr-un fel partea din casa ptr a putea sa-mi fac o casa in care sa fiu singur.In ce mijloc legal l-as putea obliga sa-mi dea partea mea din valoarea casei...si cum as putea determina sa fac succesiunea??
2.TULBURARE DE POSESIE....SAU NU?
El nu are buletinul pe adresa bunicilor mei......eu o am.....si de o vreme s-a mutat aici...invocand ca el este 1 mostenitor si incepe de multe ori cu scandaluri(precizez ca nu are un loc de munca si ai place si bautura)...incepe sa ma jigneasca pe mine si logodnica mea......si am ajuns sa ne aruncam vorbe grele unul altuia.Va intreb ...in acest caz....el are vreun drept in casa.....deci nu are adresa pe buletin la acest imobil+nu are de gand sa faca succesiunea)...Ce solutii as avea sa reusesc sa il determin sa se intoarca in casa lui prin mijloc legal?Va multumesc si astept sfaturile d-voastra
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 13:54, 17 Iulie 2009
Singura solutie pe care o intrevad este aceea de a va adresa instantei, solicitand si iesirea din indiviyiune dupa constatarea calitatii de mostenitor prin atribuirea imobilului contra unei sulte pe care o veti achita unchiului dumneavoastra. Daca ati contribuit la intretinerea si modernizarea casei puteti cere instantei sa tina seama de cheltuielile pe care le-ati facut.

Ca mostenitor sezinar unchiul are dreptul de a intra, ca si dumneavoastra, in posesia bunurilor.
Subscriu celor afirmate de catre Themis.
Daca nu puteti dezbate mostenirea amiabil, instanta de judecata este solutia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburare de posesie sau nu????? ContSters96325 ContSters96325 Buna ziua...am si eu o rugaminte......am o istorioara destul de complicata la care as dori sa fiu ajutat sa inteleg ce variante am. Mama mea a murit cand eram ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu bucluc radu.gurita radu.gurita Stau cu familia intr-o casa mostenita de la mama,care la randul ei a mostenit-o de la parinti. Mama mea a decedat in 1993, avand act de succesiune dupa ... (vezi toată discuția)
Succesiune marysa_2u marysa_2u BUNA ZIUA...am si eu o nedumerire.....mama mea a murit cand eram mica....dupa o perioada de 20 de ani sunt sunata de frati ei ca sa particip la succesiunea ... (vezi toată discuția)