BUNA ZIUA...am si eu o nedumerire.....mama mea a murit cand eram mica....dupa o perioada de 20 de ani sunt sunata de frati ei ca sa particip la succesiunea bunicilor eu si fratele meu ca am fii mostenitori ptr partea mamei....acum ei nu vor sa mai faca succesiunea ptr ca nu se impaca intre ei...mi aiu spus la telefobn sa-i dau in judecata ....dar nu am actele de propirietate si nici actul de deces al bunicilor....este vb de o casa si multe terenuri agricole si intravilane....eu sunt din constanta iar mostenirea se dezbate la Satu-mare...ce as putea sa fac legal sa intru in posesia mosteniri???ce trebuie sa fac si unde sa merg???
Daca mostenitorii nu se inteleg la notar, atunci trebuie sa apelati la instanta de judecata, respectiv la Judecatoria de la ultimul domiciliu al defunctilor/bunicilor. Unchii si matusile dumneavoastra pot fi obligati sa infatiseze instantei actul de deces si actele de proprietate, daca acestea se afla in posesia lor.
corect...dar eu ce trebuie sa fac...merg la un avocat in Satu-Mare si intentez proces???imi pot imputernici avocatul sa ma reprezinte ca eu sa nu fiu nevoita sa fac naveta constanta-satu mare???ei pot ascunde din proprietati?ca asa ma ameninta?ca vom face succesiunea doar pe casa??dar sunt terenuri retrocedate....sau avocatul se poate interesa la circa financiara ce proprietati sunt?
Renuntare la succesiune
ions
Cinci frati renunta la mostenirea dupa tata, aceasta revenind mamei si unui frate. Intre timp apar titluri de proprietate pe alte terenuri ale defunctului, (pe ... (vezi toată discuția)