avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata restante intretinere, somatie asociatie locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata restante intretinere, somatie asociatie locatari

buna ziua

Sunt in prezent restant la intretinere cu suma de 1000 lei.
Perioada restanta este mai mare de 3 luni.

Mi-a fost trimisa prin posta o somatie , primita de la asociata de locatari, de plata a restantelor. Altfel, in termen de 15 zile voi fi dat in judecata de catre asociatie.
(revin mai jos cu informatii suplimentare legata de aceasta somatie )

Am fost apoi la administrator si i-am spus ca in data de luni voi veni sa platesc toata suma. Raspunsul ei a fost "Este prea tarziu luni, eu trimit actele vineri". Ok, dar daca eu luni vin si platesc, pentru ce ne mai judecam apoi? Raspunsul ei: "macar o sa platiti taxele de judecata"

Bun , trecem peste acest lucru, din punctul meu de vedere rau intentionat.

As vrea sa precizez 2 lucruri :

1. Cele 15 zile se fac miercuri. Iar eu i-am spus ca vin chiar Luni cu 2 zile mai devreme pentru a plati suma.
2. Legat de somatia primita. Deoarece aceste persoane sunt ca pierdute in spatiu...somatia trimisa prin posta pe numele meu este gresita.
Nu este pe numele meu, nu este numarul apartamentului meu iar suma respectiva este de 2 ori mai mare.
Desi plucul de la posta era pe numele meu, hartia cu somatia respectiva este de fapt pentru altcineva. Din greseala cel mai probabil. Dar eu nu le-am spus nimic de asta.

Intrebarea mea este, in cazul de fata cand somatia nici macar nu este pe numele meu, dansa ma poate da in judecata? Eu luni platesc banii insa ea de vineri deja trimita actele. Si vorbeste serios nu este doar o tactica sa ma sperie.

Cred ca in final cea mai normala intrebare ar fi: Asociatia de locatari te poate trimite in judecata daca nu iti trimite somatie inainte ? Mie mi-au trimis somatia altcuiva :)

Va Multumesc
Ovidiu
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 11:16, 2 Octombrie 2015
Depinde ce procedura aleg: ordonanta de plata sau cererea de valoare redusa.
Nu inteleg la ce va referiti. Imi puteti da mai multe detalii ?
Daca cererea de chemare in judecata este formulata in baza prevederilor referitoare la ordonanta de plata, notificarea debitorului cu 15 zile inainte este obligatorie sub sanctiunea inadmisibilitatii cererii, dar daca cererea de chemare in judecata este formulata in baza procedurii cererii de valoare redusa, nu este obligatorie notificarea debitorului. Acestea sunt doua proceduri speciale prevazute de codul de procedura civila.
Materializati interesul pentru plata debit
Pana la primul termen de judecata,faceti dovada achitarii integrale a debitului pentru care eventual asociatia va actioneaza in instanta
Instanta de judecata la primul termen de judecata va lua act de achitarea debitului si va dispune repingerea actiunii
ovidiu2929,

Eu zic sa nu te impacientezi prea tare...
Asa cum atiscris, mergi luni la asociatie, achita debitul si poate discuti cu presedintele asociatiei, nu cu administratorul. Nu este dracul chiar asa de negru!

Cat priveste - plicul pe numele tau si continutul pentru altul - da, se mai inampla, insa intamplarea este in defavoarea asociatiei, asa ca stai fara griji, somatia nu poate fi folosita.
Apoi, asociatiile mai trimit somatii / notificari proprietarilor "uituci" - este o procedura normala, cred ca intelegi acest lucru - insa pana la actionarea in instanta, mai este mult, astfel incat, mergi si achita tot si apoi cauta sa nu le mai dai ocazii dintr-astea.
Succes!

Alte discuții în legătură

Somatie si chemare in judecata enndre enndre Buna seara, locuiesc intr-un apartament cu contract de comodat (proprietarii nu locuiesc in tara). Pentru ca intretinerea in ultimii ani a devenit din ce in ce ... (vezi toată discuția)
Somatie plata intretinere alexandrabratu alexandrabratu Buna ziua, In blocul in care locuiesc am acumulat in perioada febr. - iunie 2011, restante la plata intretinerii in cuantum de 1.300 lei. Din acest motiv ... (vezi toată discuția)
Proces asociatia de proprietari Mirovi Mirovi Proces cu asociatia de proprietari pentru restante. Documente depuse la dosar de reclamanta (asociatie): cererea de chemare in judecata si copie dupa ultima ... (vezi toată discuția)