avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Traiesc in Romania!!!
Discuție deschisă în Executare silită

Traiesc in Romania!!!

Am o problema foarte incalcita si neinteleasa de mine!
ln anul 1989 m-am angajat sa am grija de o batranica vb cu baiatul ei ca ne da casa daca avem grija de mama lui. Ne-a facut pe un an inchiriere cu domiciliu unde traia batranica. N-am intrat la banuieli ca batranica era intr-un fel chiriasa.

A murit batranica dar repartitia ei nu mai era valabila. Casa apartinea lui X, proprietar care locuia in Bucuresti si murise cu 30 ani in urma.

In 2001 cu acel act (repartitia) nu am putut face nimic pt ca nu mai era valabil pt ca propietatea revenise lui X (decedat).

Intre timp baiatul mamei care am avut grija deschide proces pt uzucapiune care imi cere chirie timp de 7ani pt ca avea un document de mostenitor; intre timp a pierdut de 3 ori la proces, m-am bucurat ca totusi s-a facut dreptate ramanand in acea casa blestemata. Spun asta pt ca o sa vedeti ce se intampla. Acuma incepe calvarul meu.

In 2001 ma prezint la primarie unde imi face un contract cu primaria pe un an (pana la intrarea in patrimoniu ). Platesc chiria stabilita timp de un an la zi, chitante, tot.

Ma prezint la primarie dupa un an in care mi se refuza prelungirea contractului pt ca acest teren cum spun ei ca nu le apartine. Am umblat in 2002 timp de o luna pana am ajuns la primar care si acesta imi zice ca contractuI a fost ilegal facut si nu poate sa ma ajute ca nu le apartine terenuI. La primarie imi zice asa o doamna ca pierd timpul pe acolo, sa-mi iau un avocat sa vad ce pot rezolva.

Am consultat un avocat care imi zice clar ca trebuie sa am 10 ani de stat in aceasta casa etc. Nu m-a ajutat cu nimic si fiind mai tanar am ramas in casa respectiva in care am bagat niste bani castigati la loto, in jur de 800 milioane, zicand ca si asa i-am castigat .

lntroducerea asta nu e problema mea, problema mea de-abia acuma vine: in 2005 atentie ma trezesc cu o hartie de la primarie in care zice ca am de platit 21 milioane si daca nu platesc ma da afara din casa. Ma duc cu hirtia la primarie in care imi zice ca e o greseala si vad ei cum scoate din calculator etc.

ln 2008 ma trezesc iar cu o hartie prin care imi zice ca am de platit 41 milioane. Ma duc la finante in care le dau adresa si cer sa platesc pt ca ma speriasem; nu vrea sa-mi primeasca banii zicandu-mi sa aduc acte de propietate pe aceasta adresa. N-am avut ce face am zis ca n-are ce-mi face nu vor bani asta e.

Ma trezesc peste cateva zile la poarta cu o comisie de executare silita din casa. l-am primit inauntru le-am povestit ce v-am zis mai inainte si dv . M-au chemat la birou la finante pt detalii si verificare.

A doua zi am fost la birou si mi-au dat dreptate: nu e casa primariei, nu e terenul lor deci n-are cum sa ma execute silit din casa. Bun, acuma noi ce facem? i-am zis, ce fac acuma cu acea suma la care mi-a zis ca trimite la primarie problema si se va rezolva .

In 2015 ianuarie ma trezesc cu banii din cont luati, ma duc la banca si intreb ce probleme sunt de mi-au disparut banii la care imi zic e ca am 3 propriri pe card una de 84 de miliaone reprezentand chiria fondul locativ si una taxa nu stiu pt ce.

M-am dus la spatiul locativ, am cerut explicatii nu mi s-a dat deloc o explicatie buna zicandu-mi ca s-au mutat si nu stie care e situatia din 2002 pana in 2005 cand s-au mutat. M-am dus la directorul care era pe spatiul locativ care da niste telefoane si incep sa aflu in sfirsit dupa 3 luni ce s a intamplat. Mi-au zis ca sunt niste ramasite din 2002-2005 de 12 milioane de platit reprezentand chiria. Le-am zis ca eu am avut contract pe un an platit la zi !!! La care mi-a dat urmatorul raspuns: Ti s-a prelungit asa de la sine timp de 3ani fara sa avem un contract unul cu celalalt, zicand ca asa era legea atunci .

Bun, acum eu intreb asa:
1 M-ati anuntat de acest a prelungire (au dat din umeri)
2 Terenul este al primariei? (nu este nici terenul nici casa, la noi nu exista )
3 Cum mi-ati facut contract daca terenul nu era al dumneavoastra si era proprietate? (au dat din umeri far raspuns)
4 De ce mi-ati facut proprire pa card dupa 13ani cind puteati dupa lege mai mult de 5ani nu aveau voie sa treaca fara a lua masuri (au dat din umeri zicind ca ele nu sunt vinovate ci fata care a facut acesta proprire).

Fata de la finante care mi-a facut proprire pe card zice ca a preluat toate datoriile existente si a urmat executare propririi pe card intocmai legii. Acuma mi-a zis sa ma duc la acest director sa cer un borderou in care ei sa specifice reglare a datorii mele si atunci imi returneaza banii .

Zis si facut, bucuros cat de cat ma duc la director care zice ca e ok, bine, zicandu-i si lui povestea si prezentandu-i contractul si chitantele sa vada ca eu am fost corect. In 3 luni de zile m-a dus cu zaharelul ca trebuie facuta hartia, ca tebuie semnata, apoi imi zice ca nu poate semna el asa ceva si ca n-are ce-mi si-mi zice o poveste cu Al Capone care a facut crime etc si n-a fost prins si numai fiscul ia venit de hac, etc.
Ma rog, ma uitam uimit cum cineva cu 2 facultati se bucura la banii mei pe fata.

Am facut o cerere la primarie la registratura catre primar, nu am stiut cum sa o fac, am zis si eu in 3 cuvinte problema; a trecut o luna si n-a venit niciun raspuns.

Am vrut sa fac o cerere sa ma primeasca in audienta si nu mi-a permis acea cerere pt ca a zis ca primarul nu primeste sau ca problem mea nu apartine propietarului; pt acei 12 milioane platesc azi 120 milioane in care am facut C.A.R si am dus din mana 80 milioane pe card pt ca dobanda sa nu creasca asa mare. Imi opreste din salariu 5milioane si azi la ora actuala mai am inca 36 milioane de platit.

Normal imi vine greu ca am si C.A.R. SI BANCA. Nimeni nu ma ajuta !! Am fost la toate birourile si toti imi dau dreptate intr-un fel dar nimeni nu semneaza pentru ca nu apartine terenul primariei, pentru ca nu exista contract pe 2002 -2005.

Pentru ce imi opreste de la suma de 12 milioane care zice ei ca sunt ramasite chirie 2002-2005 fara avea o semnatura sau contract cu mine, deci de la 12milioane platesc 140 milioane cu dobanda in 2015. Clar ca ceva nu e in regula si eu nu stiu ce sa fac chiar daca n-am facultate am muncit mult pt acesti bani + ca n-am dormit de cateva luni + ca mor de foame, nu ma asculta nimeni. Mi-au bagat mina in buzunar fara sa ma intrebe .

N-am ce face, toti dau din din umeri, nimeni nu ma intelege. Avocatii sunt 2 care am fost nu m-au ascultat deloc si mi-au zis sa platesc apoi sa vin la ei, dupa ce platesc dar nu mi-au dat un raspuns daca am o sansa sa castig acei bani inapoi.

Sunt un om caruia i s-au luat banii si nu ma ajuta nimeni, nu pot risca sa imprumut 500 euro de la un prieten care a zis ca ma ajuta. Eu nu stiu daca castig sau nu banii inapoi. Ma intreb asa ce lege e aia care a fost in acel an ca poate prelungi contractul fara voia mea, nu cunosc acea lege dar in acelas timp ma gandesc ca daca terenul nu este al lor si la oara actuala nu este al lor si in acel timp exista uzucapiunea a lui baiatului batranicii caruia timp de 7 ani i-am platit chirie cum de au prelungit acest contract cand mie mi-au zis clar ca si acel contract de un an a fost ilegal.

Terenul tot lui X i-a ramas si normal eu inca am ramas pa acest teren pt ca intre timp a murit si acest baiat al batranicii. Terenul apare a lui X ( care a decedat acuma 60 ani ca am vazut pe actele care le avea baiatul; dupa moartea lui n-am gasit acele acte nicaieri si acea dovada de mostenire care de unde o avea numai el stie.

In situatia mea am contract cu tifrea mamei timp de un an, am repartitia ei si acest contract de un an care e platit la zi (stiu toate aceste acte sunt egale cu zero) . Astept raspuns !!

CARE E SITUATIA MEA, CE TREBUIE SA FAC, nu am cunostinte la primarie pt ca daca aveam era mai usor sa ajung la primar si sa explic situatia mea.
VA MULTUMESC.
Ultima modificare: Vineri, 2 Octombrie 2015
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: eol , utilizator 18:59, 9 Octombrie 2015
va puteati inscrie in audienta la primar dar nu stiu cat va ajuta.
In ce priveste poprirea , puteti face contestatie la executare, sa contestati titlul.
din pacate, nu va descurcati fara avocat.
la primar nu ma lasa in audienta spune ca nu primeste sau ca problema mea nu necesita audienta la primar .
problema sta asa
1 mi-a facut chirie pe anu 2002 -2003-2004 fara ca eu sa semnez ceva sau sa calculeze cit e chiria mea .
2: terenul nu apartine primariei si nu a apartinut vreodata .
3 s-a facut uzucapiune pt acest teren de 2 ori prima data l-a respins pe propietar pt ca stateam acolo si a doua oara pe neamurile propietarului pt ca el a murit pt ca avea intrerupta uzucapiunea cu un contract la primarie si ca n-a platit impozitul etc asta e alta treaba

eu am avut un contract 2000-2001 platit, nu mi s-a prelungit pt ca ei au cosiderat o greseala acest contract si ca exista propietar .dar dupa 3ani sau 4 ma trezesc ca trebuie sa platesc chirie pt urmatorii ani 2002-2003-2004 fara ca mie sa-mi fi adus la cunostinta ca s-a prelungit contractul (mie mi s-a adus la cunostinta urmatoarele: ca nu se prelungeste si ca nu e terenul lor)

am vrut sa platesc, ATENTIE .n-am putut pt ca nu aveam contract nici acte pa casa cand mi s-a cerut de la finante (era odata timpul cind iti cerea acte pe casa sau buletin cu adresa respectiva..)

asa suma de 12 milioane care zice ei ca sunt ramasite, din acei ani 2002-2005 mi s-a facut proprire in 2015 dupa 11 ani si aici intreb pe cineva care se pricepe cum poate dupa 11 ani sa faca proprire cand ei trebuia intai sa verifice anumite detalii

in fine, intrebare: poate sa faca proprire dupa 11 ani daca n-a facut-o dupa 5ani ca nu ma suparam chiar asa de tare credeti-ma ca nu stiu ce mai e cu mine ca de la 12 milioane platesc 120 milioane si asta datorita ca am dus 80 milioane din mana ca altfel plateam pana la pensie pt ca dobanda nu se oprea deloc

[Daca vreti sa fiti inteles va rog scrieti mai ingrijit. Multumesc]
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Octombrie 2015
Admin, administrator
Este absolut revoltatoare situatia Dvs., insa ca simplu cetatean consider ca nu iesiti la liman fara sa dati in judecata toate aceste autoritati care vor bani, insa dau din umeri cand sunt intrebati pe ce baza vor acei bani ( plus penalzarile corespunzatoare ).
Sa speram ca veti gasi un judecator rational...
Cu stima.
Trebuia să formulați contestație la executare în termen de 17 zile(15 zile libere, nu se ține cont de prima și de ultima zi) de la data la care ați luat la cunoștință de înființarea popririi sau de la data la care v-au notificat înființarea popririi. Însă, din cate relatați, cred că ați depășit acest termen.
Doamna Avocat,
cu tot respectul pt. profesia, cunostintele si profesionalismul Dvs., aici nu mai este vb. de termen de contestare...
Statul ii cere cetateanului contribuabil niste bani pe care nu ii merita...
Cum sa ceri o chirie ( cu penalitati ! ) pentru un imobil ( teren, casa, etc ) despre care nu poti face dovada ca iti apartine ???... sau nu vrei sa faci dovada proprietatii...
Poprirea de care vb. cetateanul se face cu Hotarare Judecatoreasca, nu ?
Judecatorul respectiv a cerut dovada proprietatii Statului ( primarie, etc ) asupra bunului pt. care statul impune chirii si penalitati ? ... sau popririle in Romania se semneaza pe banda rulanta ?

Alte discuții în legătură

Invocarea uzucapiunii pentru un teren al primariei de care se servesc mai multe persoane Radu Lupascu Radu Lupascu Buna ziua ! Problema se pune in felul urmator : Sunt proprietar pe casa si terenul de sub ea din 1974. De la acea data pana in prezent am folosit terenul ... (vezi toată discuția)
Casa cumparata cu chitanta de mana deniss757 deniss757 buna ,acum 12 ani , am cumparat o casa cu doua camere si teren , cu chitanta de mana de la un batran pe nume ion in varsta de 60 de ani . , acest batran in ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa 50-60 de ani!? eleodorul eleodorul Buna,sunt la inceputul cumpararii unui teren extravilan(pasune)care se afla in spatele gradinii mele in suprafata de aproximativ un hectar!M-am interesat la ... (vezi toată discuția)