avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Ajutor ! Imi crapa casa
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Ajutor ! Imi crapa casa

Buna seara,
Am o casa in centrul satului. Terenul din spatele casei apartine Primariei, iar de aprox. o luna pe acest teren, la numai cativa metri de casa, este un depozit de ballast ce se foloseste pt. rebilitarea unui drum communal.
In fiecare zi autovehicule de mare tonaj descarca balastul care apoi este incarcat tot in autovehicule de mare tonaj pt. a fi transportat la punctual de lucru.
Din cauza trepidatiilor produse de aceste autovehicule, un perete al casei a inceput sa se crape, la fel si la casa vecinului meu.
Am telefonat la Primarie si am cerut mutarea depozitului din centrul satului intr-o alta zona. A venit viceprimarul care ne-a promis ca va rezolva problema, dar muntele de ballast creste in continuare si proportional si crapaturile caselor.
Va rog sa ne ajutati raspunzandu-ne la urmatoarele intrebari:
1. Cum sa procedam ca depozitul din centrul satului sa fie mutat ?
2. Cui sa cerem despagubiri pt. daunele imobilelor, Primariei sau Societatii care lucreaza pt. Primarie ?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 09:21, 2 Octombrie 2015
Faceți fotografii cu pereții crăpați și atașați aceste fotografii unei SESIZĂRI formulate în atenția D-LUI PRIMAR. în scris, și o dați cu nr. de înregistrare. Sesizare o puteți face împreună cu vecinul și solicitați reglementarea situației, în caz contrar o să solicitați daune pe răspundere civilă delictuală.
Întrebare- depozitul de balast a existat sau a fost amenajat în prezent și potrivit cărei autorizații?
Buna ziua,
depozitul de ballast a fost amenajjat numai de aprox. o luna, iar in legatura cu autorizatia nu stiu sa va raspund, stiu doar ca Primaria este de accord cu ce se intampla acolo.
Multumesc pt. raspuns, iar daca aveti si alte sfaturi pt. noi, va rog sa-mi scrieti.
Va doresc o zi binecuvantata
Ianchis

Puteți trimite o SESIZARE către ISC de care depinde localitatea respectivă.(ISC REGIONAL) Mai mult, trebuiau să aibă o organizare de șantier cu diriginte și se pune întrebarea dacă au autorizație de excavare pentru balast (de unde aduc balastul, din pârâu, din carieră de piatră). Toate acestea le puteți solicita prin SESIZAREA formulată, acestea fiind informații publice.
Solicitați în scris de la primărie HOTĂRÂREA Consiliului local în ceeace privește efectuarea lucrărilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vibratii cu deteriorare casa fagaras1955 fagaras1955 Buna ziua, datorita traficului masinilor de mare tonaj care nu respecta limita de 50km/h la intrarea in municipiu, locuinta mea dar si a altor vecini este ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinul georgi24 georgi24 buna,am adus un camion de piatra in curte,iar in urma tasarii pietrei cu compactorul,vecinul s-a plans ca i s-au crapat peretii din camera si fatada la ... (vezi toată discuția)
Buna ...poate cineva sa mi raspunda? locuiesc pe o strada de ... CriTin CriTin Buna ...poate cineva sa mi raspunda? Locuiesc pe o strada de 300 m lungime ...partea dreapta sunt case ,partea sanga este a unui tip...toata...drumul este ... (vezi toată discuția)