Am fost la Carte Funciara sa consult dosarul care a stat la baza inregistrarii casei in C. F. la (Biroul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Cluj-Napoca, la gara).
Acolo am fost informat ca dosarul cu numarul 36../1938 este lipsa la inventar.
Dupa parererea dumneavoastra ce inseamna lipsa inventar un dosar asa de important unde se afla toate documentele care au stat la baza inregistrarii casei in C.F. (autorizatie, schite, planuri, documente etc)?
As dori sa imi spuneti unde sa mai caut dosarul lipsa? Am incercat la judecatorie la arhiva, la arhivele nationale si la arhiva primariei, tot nimic, ce pot sa mai fac?
Pot sa trag la raspundere C.F. ul? Sa cer despagubiri pentru pierderea dosarului?
Este cineva (avocat) interesat sa cerem despagubiri de la C.F.?
Lipsă la inventar pentru un dosar din arhivă înseamnă că acest dosar nu se mai găsește și nu se cunosc date suplimentare despre el. După anul de care vorbiți, posibil să nu-l mai puteți găsi.
Nu cred că aveți șanse să obțineți despăgubiri. Tocmai vă spuneam că, din 1938 - anul înregistrării dosarului - și până acum, a trecut amar de vreme și arhiva a fost expusă multor factori.
Fiind vorba despre anul 1938, înscrierile în CF se făceau la instanțe de către judecătorul de CF. care dispunea printr-o ÎNCHEIERE , înscrierea imobilului, a construcției, etc.conform Decret 115/1938
Prin urmare, documentul respectiv îl puteți găsi la ARHIVELE NAȚIONALE - arhiva instanței care era la momentul respectiv îndreptățită să efectueze Încheierile de C F.
P.S- depăgubiri , pt. ce, că d-voastră nu știți unde să căutați?
Am primit raspunsuri de la OCPI Cluj si Primaria Cluj (Serviciul Tutela Arhiva).
Biroul de carte funciara mi-a dat o fisa, pe care scria inventar din 2008 preluare dosare din arhiva judecatoriei si acolo scria (era bifat) ca dosarul este lipsa la inventar.
Au mentionat ca dosarul nu a fost predat/preluat de la arhiva judecatoriei Cluj.
A mai ramas arhivele nationale ca ultima sansa, daca nu se va gasi nici acolo, ce puteti sa imi recomandati sa fac?
Deocamdata astept raspunsul celor de la arhiva nationala Cluj, saptamana viitoare se vor implini cele 30 de zile.
De la primarie am primit raspuns ca dosarul nu se afla nici la ei si ca au dosare in arhiva doar din 1940.
Nu ca nu as sti unde sa caut, ci sunt trimis tot timpul altundeva.... purtat asa cum se face la noi, mergeti la arhiva la... si ... etc.
Eu am cautat exact unde mi s-a spus.
In cazul in care nu se gaseste acest dosar nicaieri, sa imi spuneti va rog, ce alternative am?