avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Tragerea la raspundere a personelor care nu declara ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Tragerea la raspundere a personelor care nu declara consumurile de apa

Buna ziua!
M-ar interesa daca stie cineva ce masuri legale pot fi luate impotriva locatarilor care nu isi declara consumurile lunare reale a apometrelor, iar datorita acestora se inregistreaza un coeficient de corectie la apa rece foarte ridicat pe care trebuie sa il plateasca toti locatarii constiinciosi.
Cel mai recent răspuns: vivians , utilizator 13:03, 17 Februarie 2021
luati datele la care face citirea furnizorul de apa, si faceti citirile apometrelor in 2 zile de la data citiririi de catre furnizor.
vetyi avea surpriza placuta sa vedeti ca diferentele scad brusc, si daca aveti un locatar care sa faca citirile in apartamente veti vedea ca diferenta scade si mai mult
Este nevoie de un Regulament al apei.
Sunt blocuri care utilizeaza deja apometre cu citire prin radio.
@Silver
Modalitatea de impunere la pausal este impusa de catre proprietar care chiar daca are instalate apometre individuale,din varii motive nu informeaza lunar indexul consum
Legea permite ca in cazul in care proprietarul nu comunica un interval de timp consumul utilitati,asociatia sa calculeze consumul la pausal
Legislatia care guverneaza functionarea asociatiilor de proprietari este destul de clara din acest punct de vedere,iar suspiciunile dv referitoare la diversiuni...nu se justifica
primesti factura la administratie de 100 lei pentru 100 metri cubi de apa , locatarii declara 75 de metrii cubi, bani pe care ii si incasezi....cum faci cu restul de 25 mc

Locatarii achita c/v factura emisa de catre furnizorul de utilitati
In majoritatea asociatiilor de proprietari factura emisa de catre furnizor utilitati contine valoare mai mare decat total index comunicat de catre locatari,deoarece apometrul de bransament are clasa de precizie mai mare decat a apometrelor individuale care nu pot inregistra intreaga apa care se consuma,vezi pierderile picatura cu picatura
ynocentta a scris:




ok , si atunci cum ramane cu unul din subpunctele din regulament , cand administratia poate solicita sa intre in casa si sa faca o verificare????
ca in urma cu ceva vreme m-am contazis cu cineva pe acest subiect , ca administratia poate intra in casa sa faca verificari....eu am sustinut ca nu are voie , iar celalalt a zis ca da , are dreptul (si sa-si arata suprematia m-a raportat si mi-au sters comentariu) .???

iar la urma urmei , nu vad motivul pentru care locatarul da un index fals...asociatia poate solicita unei frme schimbarea apometrelor(de ce nu recurge la asta) , in plus , clasa de precizie , ynocentta , o da institutul de metrologie , nu asociatia de proprietari, deci ...vorbim ca sa ce??? daca ceasu' mare de la subsol spune ceva , si celelalte ceasuri mici spun altceva , atunci e o problema grava rau...1mc , 2mc ...hai 5 mc , vedem de unde acoperim , dar daca urca la 20-25mc , atunci ce facem ??? platim pausal si s-a rezolvat ???
daca apometrele din casa sunt defecte si inregistreaza consum ciudat , eu vad tot asociatia "cu defecte" , pentru ca se presupune a fi stiut ca firma ca a montat apometre avea apometre neverificate .
Ultima modificare: Duminică, 4 Octombrie 2015
Silver78, utilizator
Daca intr-un regulament al asociatiei s-a prevazut ca "administratia poate solicita sa intre in casa si sa faca o verificare" este corect si se bazeaza pe legea 230/2007:
Art. 15. Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat să accepte accesul în apartamentul sau în spaţiul său al unui delegat al asociaţiei, atunci când este necesar să se inspecteze, săse repare sau să se înlocuiască elemente din proprietatea comună la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spaţiu. Fac excepţie cazurile de urgenţă, când accesul se poate face fără preaviz.

Alte discuții în legătură

Pausal robert_dtb robert_dtb stiu ca s-a mai discutat dar as avea nevoie de cateva lamuriri; pe scurt, am fost trecut la \"pausal\" deoarece nu am mai dat citirea la apometre (recunosc, ... (vezi toată discuția)
Repartizare pierderi apa flori2009 flori2009 Buna seara! Suntem Asociatie de Proprietari si aproape lunar avem pierderi mari la apa, pierderi ale caror costuri le suportam noi, proprietarii. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Consum pausal adela c adela c buna. problema mea este urmatoarea: In luna ianuarie cand s-a citit contorul la apa nu am fost gasita acasa(luna in care se si platea taxa de citire), ... (vezi toată discuția)