avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz

buna seara! o lamurire, va rog! daca firma are peste 20 angajati, am dreptul de a nu sta in preaviz? multumesc!
Cel mai recent răspuns: elias_eu , utilizator 20:52, 5 Octombrie 2015
Trebuie sa stati in preaviz, este stipulat in Contractul Individual de Munca la capitolul Concediere, insa daca firma doreste sa nu mai veniti in cele 20, verificati CIM,
Detalii mai complexe la adresa web de mai jos
www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Duminică, 4 Octombrie 2015
ALEXANDRU - ADRIAN MIU, Contabil
Preavizul pentru ce este acordat ,demisie sau concediere?
la ambele situaii si la Demisie si la Concediere

Cand iti dai Demisia, trenbuie sa stai in preaviz:
20 zile lucratoare pentru salariati cu functii de executie si
45 zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere,

Cand esti concediat?
20 zile lucratoare, conform Art. 75 din Codul Muncii, pentru persoanele concediate in baza temeiul Art. 61 lit. c si d si Art. 65 si 66
Intrebarea initiatorului acestui topic se refera la altceva decat la durata preavizului., iar termenele de preaviz nu sunt cele indicate de dvs.

1. Art.81 C.mun
....
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.

Termenele de preaviz prevazute de art. 81 C. muncii sunt stabilite ca durata maxima, ceea ce inseamna ca partile pot negocia o durata mai mica.
Textul de lege nu prevede o durata fixa a preavizului in caz de demisie.

2. art.75 C.mun.
(1) Persoanele concediate in temeiul art. 61 lit. c) si d), al art. 65 si 66 beneficiaza de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 20 de zile lucratoare.
.....

In caz caz ,legea prevede o durata minima a preavizului si nu o durata fixa a acestuia.
buna ziua! preavizul este ptr demisie! de cele 20 zile lucratoare stiam! dar de la I.T.M. mi s-a zis ca nu sunt obligat sa stau in preaviz daca firma are mai mult de 20 angajati! adica pot sa plec cand vreau! ASTA vreau sa stiu! daca e adevarat! multumesc!

Alte discuții în legătură

Preaviz Georgiana14 Georgiana14 Dacă ocup funcția de sef formatie in categoria confecționer cate zile de preaviz am dreptu (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz Bojan Viorica Bojan Viorica Câte zile este preavizul și câte ore trebuie sa stea angajatul la serviciu (vezi toată discuția)
Pentru angajatii pe perioada determinata care este perioada de preaviz si demisie teodorina teodorina Buna ziua, Societatea noastra doreste sa angajeze personal pe perioada determinata. Va rog sa-mi transmiteti care este perioada de preaviz si demisie in ... (vezi toată discuția)