avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz

buna seara! o lamurire, va rog! daca firma are peste 20 angajati, am dreptul de a nu sta in preaviz? multumesc!
Cel mai recent răspuns: elias_eu , utilizator 20:52, 5 Octombrie 2015
Nu este adevarat, este o aberati ceea ce vi s-a spus de catre acel inspector de munca.

Intr-adevar, nu aveti obligati sa stati in preaviz, insa absenţa nemotivată de la locul de muncă a salariatului aflat în perioada de preaviz atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a acestuia de catre angajator, inclusiv prin desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.

Salariatul poate demisiona fara preaviz in situatia in care angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.
multumesc ptr raspuns! nici eu nu gasisem pe acest site ce mi s-a zis, dar am vrut sa fiu sigur! o seara buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz Georgiana14 Georgiana14 Dacă ocup funcția de sef formatie in categoria confecționer cate zile de preaviz am dreptu (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz Bojan Viorica Bojan Viorica Câte zile este preavizul și câte ore trebuie sa stea angajatul la serviciu (vezi toată discuția)
Pentru angajatii pe perioada determinata care este perioada de preaviz si demisie teodorina teodorina Buna ziua, Societatea noastra doreste sa angajeze personal pe perioada determinata. Va rog sa-mi transmiteti care este perioada de preaviz si demisie in ... (vezi toată discuția)