avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ascensoarele pun in pericol viața locatarilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ascensoarele pun in pericol viața locatarilor

Buna ziua!Ma adresez dvs,poate ma puteți îndruma ...In blocul in care locuiesc exista 2 ascensoare care stau sa cada .Starea lor tehnica este dezastruasa,nu mai spun ca arată ca după bombardament,pe scurt este un pericol pt viața oricărui locatar!M-am adresat "domnului" administrator,eu si mai mulți locatari,iar el s-a exprimat astfel:"asociația de proprietari nu are banii necesari,dacă nu va place mutati-va!",in condițiile in care de la fiecare ap al bl se opresc 14 lei pt"reparații lift",care reparații nu au fost făcute niciodată !In concluzie,ce sa facem in aceasta situație ,cui trebuie sa ne adresam??aceasta este rea vointa!administratorul locuiește la sc vecina ,iar la el s-au găsit bani pt lifturi!Va rog frumos îndrumati-ne dvs dacă puteți ...Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:30, 4 Octombrie 2015
Lifturile au regim de autorizare periodica de catre ISCIR.
Sesizati in scris cu nr. de inregistrare/ data ISCIR teritorial (cu autoritate pe raza judetului dvs.- gasiti adresa pe internet). In urma verificarii starii tehnice a lifturilor si a cartii tehnice a acestora, de catre inspectorul ISCIR se va dispune, probabil, oprirea/ sigilarea lifturilor pana la efectuarea reparatiilor/ intretinerii acestora.
ISCIR poate aplica amenzi contraventionale pentru lipsa verificarii periodice a lifturilor.
Este bine ca sesizarile pe care le faceti catre administrator, sa fie facute in scris, cu nr. de inregistrare/ data, pentru ca in cazul unei amenzi contraventionale primite, sa nu fie repartizata cota parte de plata de catre administrator la toti locatarii.
Autorizarea periodica ISCIR a lifturilor intra in obligatia administratorului.
Discutati problema lifturilor cu presedintele asociatiei, cu ceilalti membri din comitetul executiv. Cred ati ales membri in comitet si de pe scara dumneavoastra iar acestia vad si ei starea liftului, participa la cheltuieli dar si la sedintele lunare ale comitetului unde trebuie sa discute aceste probleme si sa ia decizii.
Administartorul executa ceea ce-i spune presedintele si comitetul executiv.
Totusi e greu de crezut ca liftul este intr-o "stare tehnica dezastruoasa" atat timp cat functioneaza. Firma ce-l intretine nu i-ar da voie sa functioneze, l-ar opri, l-ar bloca, daca liftul ar "pune in pericol viata oamenilor".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata revizie/modernizare lift petroutza petroutza Buna ziua, Locuiesc la et.9 al unui bloc in care tocmai a inceput revizia/modernizarea liftului.Problema este ca durata de executie a lucrarii a fost ... (vezi toată discuția)
Presedintele de bloc face abuz de functie !? o_oarecare o_oarecare Buna ziua la toata lumea. Am si eu o dilema: presedintele de bloc a legitimat un musafir de-al meu intr-o seara pe cand acesta ma vizita pe la ora 21.00; ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , locuiesc in un apartament achizitionat recent . in ... mitrelcatalin mitrelcatalin Buna ziua , Locuiesc in un apartament achizitionat recent . In conformitate cu contractul de vinzare cumparare , in pretul total intra si un loc de parcare ... (vezi toată discuția)