avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Refuz plata decizie instanta
Discuție deschisă în Executare silită

Refuz plata decizie instanta

Am castigat un proces cu CEZ in instante si am obtinut pentru daunele create o suma mica fixa dar daunele sunt continue prin actiunea savrsita si demonstarata iar pt. restrangerea dreptului meu de proprietate am obtinut o suma mica 1.5 lei/mp/an, dar instanta nu s-a pronuntat si pe viitor si nu fac acest lucru. Astfel CEZ a refuzat sa-mi plateasca si i-am executat silit pt ce a judecat instanta dar am cerut sa-mi dea in continuare si refuza. Ce sa fac ca sa nu-si mai bata joc de mine??? MUltumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: alex9691 , utilizator 11:57, 29 Octombrie 2015
Depinde ce anume a dispus exact instanta.

In principiu trebuie sa mergeti cu hotararea la un executor judecatoresc si sa va spuna daca are sau nu cum sa o puna in executare silita.
Trebuie sa prezentati hotararea judecatoreasca la un executor ptr.punerea in executare a dispozitivului hotararii.Ce ati solicitat sa va dea in continuare si a refuzat? nu este clar ce vreti.Oricum, nu puteti primi mai mult decat este trecut in dispozitivul hotararii.
Multumesc pentru raspuns!
Probabil ca nu am fost foarte explicit si o sa incerc sa fiu mai exact.
Dupa 4 ani de judecata pentru 3 capete de cerere:
1. Daune pentru o paguba prin taierea pomilor fara consimtamantul meu.
2.Obligarea la plata unei despagubiri pentru ca reteaua de medie tensiune cu un stalp sunt aszate in mijlocul proprietatii mele si nu pot dispune de bunul meu asa cum doresc.
3.Obligarea la incheierea unei conventii pentru plata restrangerii dreptului meu de proprietate, prima instanta mi-a acordat despagubirea pentru dauna-taierea pomilor, in apel am obtinut si pentru restrangerea dreptului meu de proprietate dar instanta s-a pronuntat numai pentru perioada duratei procesului nu si pentru viitor, ori starea de fapt ramane permanent aceeasi...restrangerea dreptului meu de proprietate atata timp cat reteaua se afla pe proprietatea mea.
Pentru al 3-lea capat de cerere nu mi-a dat instanta castig de cauza. S-a facut si recurs unde atat eu cat si SC CEZ dar au fost respinse ambele recursuri ramanand definitiva decizia Tribunalului.

Pentru refuzul CEZ de a achita am apelat la executor si am executat SC CEZ dar starea de fapt a ramas aceeasi si pentru acum si pentru viitor. Ce am de facut pe viitor!?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca poate fi ingradit(inchiriata o parte din imobil) sau poate fi constituita ipoteca pe un imobil asupra caruia exista constituit un uzufruct viager? ficus63 ficus63 As mai dori sa stiu daca exista posibilitatea restrangerii dreptului de folosinta a uzufructuarului asupra imobilului de catre mostenitorul de drept si daca se ... (vezi toată discuția)
Recuperare sume din inselaciune cazul "accidentul" in situatia cind s-a dat o hotarire definitiva la apel. adihunter adihunter ce as putea sa fac in continuare pentru a recupera(daca se poate?!) sumele de bani stipulate in hotarirea judecatoreasca definitiva. Suntem destui de multi in ... (vezi toată discuția)
Cabluri electrice tranziteaza proprietate privata Boeru Ionut Boeru Ionut Buna ziua. Suntem 8 prorietari beneficiari ai unei retelei subterane de cabluri electrice construita de CEZ. Cablurile tranziteaza un teren privat. Vechiul ... (vezi toată discuția)