avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa confiscata in 1959 pentru "uneltirea contra ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa confiscata in 1959 pentru "uneltirea contra oranduirii sociale si detinere de valuta"

Buna ziua, am o problema destul de complicata si orice sfat este binevenit.

Casa (si terenul aferent) in care locuiesc este 50% cota indiviza in proprietatea statului. Aceasta parte a fost confiscata de stat in urma unei decizii a Tribunalui Bucuresti din anul 1959, prin care proprietarul a fost condamnat pentru "uneltirea contra oranduirii sociale si detinere de valuta" la inchisoare si confiscarea averii proprii. Averea proprie consta si in 50% din casa si teren, restul de 50% ramanad sotiei. Partea sotiei a fost mostenita de nepoata acesteia in anul 1990, prin testament. In 1995 aceasta parte a fost cumparata de la nepoata. La momentul cumpararii casa avea o camera, bucatarie si antreu, iar pe teren exista si o anexa, cu rol de wc. In 1996 casa a fost extinsa pe zona anexei unde s-a facut bucataria, iar fosta bucatarie a devenit baie. Extinderea s-a facut fara autorizatie.

Intrebarile ar fi:

Se poate recupera cumva partea de la stat, actualmente in patrimoniul APOLODOR SA fosta ICRAL ? Cine ar trebui sa faca demersurile, actualul proprietar sau nepoata?

Cum ar trebui procedat in cazul in care as vrea sa cumpar partea de 50% de la actualul proprietar? Am incercat sa fac cadastru, dar nu se poate pentru ca exista o constructie fara autorizatie pe terenul in indiviziune cu statul.

Cum as putea sa obtin autorizatie pentru aceasta constructie?

Dupa cum vedeti problemele sunt multe si am senzatia ca ma invart intr-un cerc vicios. Deci va multumesc anticipat si astept raspunsurile dvs.

Cel mai recent răspuns: pinkpanther , utilizator 14:24, 20 Iulie 2009
Buna ziua
Stiu ca este o problema complicata dar ma poate ajuta cineva macar cu un sfat?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare casa algabi2 algabi2 Buna ziua, doresc sa cumpar o casa (in Resita), iar cand am ajuns sa semnez actele notariale am observat ca sunt ceva probleme si va rog sa-mi dati un ... (vezi toată discuția)
Obtinerea unui teren confiscat julya85 julya85 Buna ziua Avem o casa care a fost confiscata de catre stat dar nu abuziv si prin urmarea unei infractiuni comise de strabunicul meu. Pana in 2008 am platit ... (vezi toată discuția)
Legea 112/1995 modificata 2011 moisealex moisealex buna seara. As avea si eu nevoie de un sfat in legatura cu aceasta lege despre care pina acum vreo doua zile nu aveam nici o idee ca ar exista. O sa incerc sa ... (vezi toată discuția)