avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj-evacuare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj-evacuare

Soti divortati de 3 ani.Nu s-a facut partajul locuintei Ap. cu 2 camere la casa.Problema este urmatoarea pe contractul de vc si pe extrasul de cf este trecut sotul care a obtinut locuinta de la servici. A fost cumparat pe timpul casatoriei (bun comun). Sotia mai are 2 copii din prima casatorie:o fata de 25 de ani casatorita si un baiat de 24 de ani. acestia locuiesc in locuinta fara sa aiba titlu locativ.
Intrebare:1.Poate sa ceara evacuarea copiilor avand in vedere ca sunt majori si nu au mutatie?Modalitate.
2. Poate sa vanda apartamentul fara acordul fostei sotii ?!! :grin:
3.Poate sa ceara iesirea din indiviziune daca nu poate sa vanda ap.?
Sfaturi. Multumesc
Cel mai recent răspuns: dorians , utilizator 15:51, 18 Iulie 2009
Buna ziua
In primul rand , este foarte important ceea ce scrie in contractul de vanzare -cumparare al apartamentului , in sensul daca sotul figureaza cu mentiunea CASATORIT! Fiindca, daca in actul de proprietate nu apare aceasta mentiune , el poate savarsi infractiunea de fals in declaratii si poate sa vanda apartamentul ca si cum ar fi fost bun propriu. In cazul in care apare aceasta mentiune , nici un notar public nu-si risca meseria pentru a autentifica un contract de vanzare-cumparare al acestui imobil, fara ca si celalalt sot sa se prezinte la vanzare si sa semneze!
In al doilea rand , apartamentul respectiv este bun comun chiar daca figureaza numai pe numele sotului deoarece achitarea lui s-a facut in timpul casatoriei .In caz de divort va intra la masa patrimoniala supusa partajului.
In al treilea rand , este foarte importanta decizia instantei , in sensul ca imobilul va fi atribuit unuia dintre soti cu drept de sulta pentru celalalt , sau va fi partajat in cazul in care acest lucru este posibil(fiind apartament de 2 camere acest lucru este improbabil). In cazul dvs este clar ca nu s-a ajuns la partaj inca fiindca primele 2 intrebari ale dvs nu ar mai fi avut sens!
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iulie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
Multumesc pentru sfaturile date.=D> Cert este faptul ca bunul este comun chiar daca este trecut numai sotul pentru ca este dobandit in timpul casatoriei. Ma gandesc ca proprietarul tabular ,adica sotul, ar putea sa vanda imobilul dar pe riscul lui(asa am gandit si eu )urmand apoi sa fie anulat actul de vc s.a.m.d.
La partajul judiciar probabil ca o sa se tina seama de contributia la dobandirea lui si se va stabili cota ce revine fiecaruia?
ps Pe contract scrie CASATORIT la momentul cumpararii.
=D>
@MIHAI
Daca va spun ca sunt cazuri de acest tip, sunt. Si notarul in cauza are destule dosare...
Chiar daca e bun dobandit in timpul casatoriei nu e neaparat ca el sa fie bun comun! (Nu cred ca e cazul aici dupa cum spune Borza)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament cu doi proprietari fara acordul unuia din ei trasorv trasorv Buna ziua , impreuna cu altcineva [ fara niciun grad de rudenie ] detin un apartament , in procente diferite si vreau sa imi recuperez cota parte din el prin ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament Admin.John Admin.John Ce se poate face la vanzarea unui apartament,cand sunt proprietari, doua persoane si una din persoane nu doreste sa l vanda.Se ajunge la proces?Va multumesc. (vezi toată discuția)
Problema tata fiica spirala spirala Buna ziua.Problema mea consta in felul urmator.Parintii au achizitionat un apartament cu 2 camere in 1993.Pe actul de vanzare cumparare ambii sunt trecuti.Erau ... (vezi toată discuția)