avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare apartament

Ce se poate face la vanzarea unui apartament,cand sunt proprietari, doua persoane si una din persoane nu doreste sa l vanda.Se ajunge la proces?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Admin.John , utilizator 15:11, 27 Octombrie 2015
Când unul din coproprietari nu doreste sa vanda si nu este sotul celuilalt coproprietar, casatatorit sub regimul legal, sunt doua posibilitati:
1. fie coproprietarul care doreste sa vand sa partea lui gaseste un cumparator pentru cota parte ce i se cuvine coproprietarului, ramanand cumparatorul in indiviziune cu celalalt coproprietar care nu a dorit vânzarea
2. fie sa merge in instanta pentru iesirea din indiviziune,pentru ca nimeni nu este obligat sa ramana in indiviziune si instanta decide fie ca unul din coproprietari sa l despagubeasca pe celalalt cu o sulta reprezentând valoarea cotei parti detinute de acesta, fie decide ca imobilul sa fie vandut la licitatie, fiecare coproprietar luandu-si partea din pret reprezentând cota ce o detinea din dreptul de proprietate al apartamentului.
Cota parte din dreptul de proprietate poate fi instrainata fara acordul celorlalti coindivizari.
Numai pentru instrainarea bunului,in integralitate , e necesara respectarea regulii unanimitatii , incidenta in cazul actelor de dispzitie cu privire la un bun proprietate comuna.

Succes.
sunt doi urmasi(frate si sora), care sora,vrea sa vanda apartamentul dar fratele nu vrea.Ce trebuie sa faca spra, sa astepte mult si bine pana vrea si frSe poate face in instanta asa ceva? mersi frumos
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare- cumparare teren fara ca mostenirea sa fie dezbatuta? stategh stategh doresc sa cumpar de la o doamna o suprafata de pamant . dar nu are taxa de succesiune dezbatuta si nici nu doreste,a spus ca nu castiga nimic la afacerea ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren yulianaz81 yulianaz81 Buna ziua ,am si eu o intrebare ,tatal meu are 2 fratii si un teren in Ialomita pe care doreste sa-l vanda problema cea mai mare este ca unul dintre fratii nu ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unei case fara acordul unuia din mostenitori GabrielaSN GabrielaSN Mama mea are un apartament pentru care a facut acte de succesiune dupa moartea tatalui meu acum 4 ani. Mostenitori santem eu, sora mea si mama. Toate trei ... (vezi toată discuția)