avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Sustinerea cursurilor in data de 05.10.2015
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Sustinerea cursurilor in data de 05.10.2015

Am o intrebare al carei raspuns nu-l pot gasi in alta parte. Maine, 05.10.2015, conform ISJ Arges, n-ar trebui sa se sustina orele de curs, dupa cum scrie aici: [ link extern ]

Exista posibilitatea nerespectarii anuntului din legatura de mai sus de catre un anumit liceu si anume ca orele de curs sa fie sustinute ca intr-o zi obisnuita?
Ultima modificare: Duminică, 4 Octombrie 2015
DariusDorinel, utilizator
Cel mai recent răspuns: GRECUELA , utilizator 09:51, 17 Octombrie 2015
Exista si aceasta posibilitate, intrucat nu stiu sa existe un act normativ care sa declare pentru scoli data de 05.10.2015 zi libera.
Pacat ca am vazut mesajul dumneavoastra tarziu...CCM 2014 stipuleaza ca in data de 5 octombrie, de Ziua Internationala a Educatiei, dascalii pot desfasura numai activitati specifice sarbatorii, nicidecum cele trecute in fisa postului. Cine a decis altfel, a facut un abuz.. Acea zi este NELUCRATOARE! Noi am facut o dezbatere pe tema =Probleme actuale din sistemul de invatatamant=, la o cafeluta, un biscuite.... Iar pe perioada vacantei avem o zi in plus de concediu.
Acest CCM unde este aplicabil ?
Contractul Colectiv De Munca la nivel de ramura Invatamant, a fost incheiat in 2014 si semnat de sindicate si guvernanti. Este aplicabil la nivel national. De altfel MECS a trimis in teritoriu, tuturor inspectoratelor judetene o nota cum ca programul acestei zile trebuie sa respecte planificarea facuta de Comisia Paritara a fiecarei unitati ( sindicat +conducere), facuta cu cel putin 30 de zile inainte, tinand cont de prevederea CCM, adica activitati care sa nu figureze in fisa postului dascalilor. Nerespectarea CCM atrage raspunderea disciplinara. Tine de ISJ, de MECS...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sporuri nelugigi nelugigi As dori sa stiu de ce sporuri si mai ales daca am dreptul la anumite sporuri. Lucrez intr-o banca si am cerut sau mai bine am intrebat contabila daca nu cumva, ... (vezi toată discuția)
Salar minim pe economie ptr agent turism atalinna atalinna Care este salarul minim pe economie ptr un agent de turism cu studii superioare angajat la o agentie de turism touroperatoare cu contract de 4h?Multumesc. (vezi toată discuția)
Inspector ssm: inginer sau subinginer? utilizator-24 utilizator-24 Buna ziua. Am de fapt 2 intrebari: 1. Inspector in domeniul securitatii si sanatatii in munca - curs de 80 ore - cod cor 315219 - cum trebuie incadrat: [i]a) ... (vezi toată discuția)